Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pregătiri pentru Oktoberfest România. Cel mai mare festival al toamnei începe joi la Brașov

Brașovul va fi timp de 11 zile în febra Oktoberfest, unul dintre cele mai mari festivaluri de ma munte. Pregătirile sunt aproape gata, iar turiștii și localnicii vor fi așteptați cu muzică bună, dar și cu o bere unică, realizată special pentru acest eveniment.

Cortul Oktoberfest, cel mai mare din România

Festivalul se va deschide cu parada carelor cu bere prin centrul orașului, iar apoi, timp de 11 zile distracția se va muta în cortul Oktoberfest, special amenajat la marginea Brașovului.

Cortul Oktoberfest de la Brașov este cel mai mare cort ridicat vreodată în România. Are o suprafață de peste 3200 de metri pătați și poate găzdui peste 3.000 de persoane.

Marius Câmpeanu, coordonator echipă montaj Oktoberfest România: „Montajul durează cam 15 zile, vorbim de vreo 85 de camioane, descărcat și încărcat, un cort în suprafață de 80 de metri lungime și 40 de metri lățime. Echipele, toate echipele însumează în jur la 80-100 de oameni.”

Mâncare bavareză, muzică și multă bere

Localnicii și turiștii vor găsi aici mâncare tradițională bavareză, foarte multă bere, dar și muzică de calitate.

Cristian Macedonschi, organizator Oktoberfest România: „Formația Oktoberfest, muzicieni care au cântat la Munchen la renumitul festival mamă și anul acesta sunt pentru prima dată la noi pe scenă. Avem pregătite cam 1500 de hectolitri de bere. Asta înseamnă vreo 300.000 de pahare de bere. Fabrica de bere din Brașov, care ne-a făcut și o bere specială a festivalului, așa cum e obiceiul și în Munchen.”

Organizatorii se așteaptă ca peste 250.000 de persoane să participe anul acesta în cele 11 zile de festival.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE