Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump, sprijin pentru extremiștii spanioli. Giorgia Meloni și Viktor Orban au felicitat partidul Vox

Donald Trump, Giorgia Meloni și Viktor Orban și-au exprimat susținerea față de extrema dreaptă din Spania, într-o înregistrare video difuzată la un miting al partidului Vox, în Madrid.

Cei trei politicieni au transmis mulțumiri lui Santiago Abascal, liderului partidului Vox, care din 2019 este a treia forță din parlamentul spaniol. Vox dezaprobă egalitatea de gen, se declară împotriva imigrației din Africa și are toleranță zero față de separatismul catalan. Următoarele alegeri din Spania vor fi cele regionale și municipale, anul viitor.

„Trebuie să ne asigurăm că ne protejăm granițele și că facem o mulțime de lucruri conservatoare foarte bune. Spania este o țară grozavă și vrem să o menținem grozavă. Așadar, felicitări partidului Vox pentru toate mesajele grozave pe care le transmit oamenilor din Spania și din întreaga lume ”, a declarat Donald Trump.

Partidul Vox se bucură de atenția națională încă din 2019, când a devenit a treia cea mai mare forță din Parlamentul Spaniei după alegerile care au condus la o coaliție națională de stânga care încă deține puterea, potrivit AP.

Mesajele lui Vox includ toleranță zero față de separatismul catalan, disprețul față de egalitatea de gen, directive împotriva imigrației neautorizate din Africa și îmbrățișarea atât a „Reconquista” a Spaniei medievale de la islam, cât și a moștenirii dictaturii generalului Francisco Franco din secolul XX.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE