Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump, acuzat că ar fi sustras documente secrete de la Casa Albă, legate de arme nucleare

FBI căuta „documente clasificate referitoare la armele nucleare” la casa lui Donald Trump, din Florida, potrivit The Washington Post.

Departamentul de Justiție al Administrației Statelor Unite a cerut unui judecător, joi, să facă public mandatul de percheziție care a autorizat operațiunea FBI de la Mar-a-Lago. Această solicitare înseamnă că detaliile cu privire la operațiune vor fi la dispoziția publicului.

Percheziția a făcut parte dintre investigație mai mare cu privire la posibilitatea ca Trump să fi furat documente secrete de la Casa Albă după ce a ieșit din funcție în ianuarie 2021.

Potrivit unei surse apropiatei anchetei, agenții federali au recuperat nu mai puțin de zece cutii de documente de la Mar-a-Lago.

„Nu doar că nu mă voi opune publicării documentelor legate de raidul și percheziția neamericană, nejustificată și nenecesară de la casa mea din Palm Beach, o să fac un pas în plus și o să ÎNCURAJEZ publicarea imediată a acelor documente, chiar dacă ele au fost produse de democrați de stânga radicală și alți posibili viitori adversari politici, care au interese puternice să mă atace, așa cum au făcut-o și în ultimii șase ani”, a declarat Trump, pe platforma sa Truth Social.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE