Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Republicanii cer o investigație în Congres. Acțiunea FBI - condamnată de susținătorii lui Trump

Republicanii din Congres vor iniția o investigație cu privire la percheziția reședinței din Florida a fostului președinte Donald Trump. Acțiunea fără precedent a stârnit agitație printre susținătorii săi. Aliații lui Trump consideră că aceasta este o încercare de a-l împiedica pe fostul președinte american să câștige un nou mandat la alegerile din 2024.

Partidul republican pare să se fi unit în jurul fostului președinte Donald Trump, în urma percheziției neanunțate de FBI a reședinței sale din Florida. Trump, care se afla în New York la momentul acțiunii FBI, a acuzat Partidul Democrat de „folosirea sistemului de justiție că o armă” împotriva să. Operațiunea Biroului Federal de Investigații este legată de o investigație cu privire la modul în care Trump a folosit dosare și informații clasificate.

„Prietenii și familia m-au întrebat ce Dumnezeu se întâmplă. De ce nu se aplică legea în mod egal pentru toți? Am primit mesaje de la prieteni care mă întrebau dacă FBI s-a transformat în Gestapo”, a spus senatorul republican Roger Marshall, Kansas.

Casa Albă a precizat că nu au primit informații în avans despre intervenție.

„Am aflat în același timp cu publicul american, ieri, și nu am fost anunțați în prealabil despre această acțiune. Încă dinainte de a ajunge în funcție, dar și după, președintele Biden a spus foarte clar că Departamentul de Justiție își derulează investigațiile în mod independent”, a spus Karine Jean-Pierre, secretar de presă al Casei Albe

Susținătorii lui Trump au organizat proteste în fața reședinței acestuia din Florida.

„Vorbim despre abuz de putere. Încă de la alegerea în funcție, lumea nu a făcut altceva decât să-l critice, din cauza că își dau seama că el îi reprezintă pe cetățeni”, a spus un susținător al fostului președinte Trump.

„Când ajung în rai, ce o să-i spun, când țara asta a fost furată de o adunătură de fasciști? Trebuie să rămânem fermi”, a spus un alt susținător.

Atât aliații lui Trump, cât și criticii săi așteaptă ca Departamentul de Justiție să ofere detalii despre actele găsite în reședința fostului președinte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE