Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Doi pasionați de parkour au urcat pe turnul principal al Domului din Milano

Doi tineri pasionați de parkour au escaladat turnul principal al Domului din Milano.

Cei doi francezi, de 18 și 20 de ani, au fost reținuți de poliție vineri dimineața, potrivit Agerpres.

Pasionaţii de parkour parcurg adesea trasee citadine sărind, peste diferite structuri. Scopul sportului este de a depăşi orice obstacol, folosind doar puterea propriului corp.

Când tinerii au fost descoperiţi de trecători şi de poliţie, la scurt timp după ora 06:00, au coborât de bună voie şi au fost reţinuţi de serviciile de urgenţă aflate la faţa locului, a scris pe Twitter Marco Granelli, consilier municipal pentru securitate şi protecţie civilă.

Se pare că obiectivul celor doi era să urce pe statuia Madonnina, aflată în vârful principalului turn al catedralei, la aproximativ 108,5 metri deasupra solului.

Tinerii aveau la ei telefoane mobile şi camere pentru a filma momentul în care ajungeau la statuie. Se bănuieşte că cei doi s-au ascuns în Dom peste noapte. Poliţia a declarat că o anchetă este în curs de desfăşurare.

Domul din Milano este o catedrală impresionantă, fiind cel de-al treilea edificiu bisericesc romano-catolic ca mărime din lume, după Catedrala din Sevilla şi Basilica San Pietro din Roma. Este decorat cu mii de statui şi figuri în relief din marmură, are o capacitate de peste 40.000 de locuri şi o lungime de 157 de metri.

Amplasată în piaţa centrală din Milano - Piazza del Duomo -, această remarcabilă catedrală gotică este totodată una dintre imaginile emblematice ale Italiei şi ale Europei şi unul dintre principalele obiective turistice din Milano.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE