Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Documente clasificate, găsite într-un birou al președintelui Joe Biden. Când ar fi intrat în posesia lor

Joe Biden ar putea avea probleme legale, după ce într-un fost birou de-al său au fost găsite documente care ar fi clasificate. Anunțul a fost făcut de Casa Albă. Nu au fost oferite detalii despre ce conțin documentele. Se știe doar că Biden a intrat în posesia acelor acte în perioada în care era vicepreședinte în Administrația Barack Obama.

Consilierul special al președintelui a declarat că este vorba de un număr mic de documente clasificate

Departamentul de Justiție al Statelor Unite investighează actele descoperite în fostul birou al lui Joe Biden. Consilierul special al președintelui a declarat că este vorba de un număr mic de documente clasificate. Acestea au fost descoperite în timp ce se făcea ordine în birourile din Centrul Penn Biden pentru Diplomaţie şi Implicare Globală, unde Joe Biden a avut un birou în perioada de după ce a deținut funcția de vicepreședinte.

Zeke Miller, corespondentul Associated Press la Casa Albă: „Deocamdată, nu știm cum au ajuns aceste documente în biroul care i-a aparținut președintelui Joe Biden. Nu știm dacă acele acte au fost luate de dumnealui după ce a plecat din funcția de vicepreședinte sau de membrii personalului. În cazul președintelui Trump se cunoaște că el a fost cel care a expediat cutiile cu documente până la clubul său din Florida.”

Nu se cunoaște conținutul documentelor

Nu se știe nici ce conțin documentele descoperite în fostul birou al lui Biden. Indiferent de care vor fi concluziile Departamentului de Justiție al SUA, presupunerea că Joe Biden a gestionat greșit actele secrete îi va crea anumite probleme liderului de la Casa Albă. De altfel, Joe Biden a spus că Donald Trump a dat dovadă de iresponsabilitate atunci când a păstrat documente secrete în reședința sa din Florida.

Zeke Miller, corespondentul Associated Press la Casa Albă: „Se pare că actele cu pricina conțineau marcaje clasificate. Doar pentru că un document este marcat „clasificat” nu înseamnă că este în mod necesar clasificat și în sine și, de asemenea, există mai multe niveluri de clasificare și potențiale sancțiuni pentru manipularea greșită, în funcție de cât de sensibile sunt informațiile respective.”

În luna decembrie, FBI a ridicat 20 de cutii cu documente clasificate sau marcate cu „top secret” de la reședința fostului președinte american, Donald Trump, din Florida. Atunci, FBI-ul a căutat în mod special documente clasificate despre arsenalul nuclear al Statelor Unite. Donald Trump a condamnat percheziția și a catalogat-o ca fiind politică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE