Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dmitri Medvedev: ”Livrările de arme către Kiev riscă să conducă la o catastrofă nucleară globală”

Furnizarea continuă de arme Kievului riscă să conducă la o catastrofă nucleară globală, reiterându-şi ameninţarea nuclear în contextul războiului din Ucraina, este declarația făcută de Dmitri Medvedev, potrivit Reuters.

Retorica fostului președinte rus este percepută ca o încercare de a descuraja NATO, condusă de SUA şi aliaţii occidentali ai Kievului, să se implice şi mai mult în războiul declanşat în urmă cu un an, care provoacă eşecuri Moscovei pe câmpul de luptă.

Declarațiile lui Medvedev, venite la scurt timp după avertismentul nuclear al lui Putin

Cele mai recente declaraţii ale lui Medvedev au venit în urma avertismentului nuclear al liderului de la Kremlin de duminică și a discursului acestuia, în care a prezentat confruntarea Moscovei cu Occidentul ca pe o bătălie existenţială pentru supravieţuirea Rusiei şi a poporului rus.

"Desigur, pomparea armelor poate continua... şi poate împiedica orice posibilitate de relansare a negocierilor", a declarat Medvedev pentru cotidianul Izvestia.

"Inamicii noştri exact asta fac, nedorind să înţeleagă că obiectivele lor vor duce cu siguranţă la un fiasco total. Pierderi pentru toată lumea. Un colaps. Apocalipsa. Unde uiţi pentru secole de viaţa de dinainte, până când molozul încetează să mai emită radiaţii", a adăugat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE