Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Distracție de vacanță în taberele urbane. O soluție pentru părinții ocupați

Publicat de: Euronews

Taberele urbane au prins avânt și în România. Pe timpul vacanței, copiii pot participa la activități în aer liber chiar în orașul în care locuiesc. În același timp, soluția le oferă părinților timp pentru a merge la serviciu sau pentru a-și rezolva diverse treburi, atunci când grădinițele și școlile sunt închise.

La o grădiniță din București, în fiecare an au loc tabere de vară pentru copii. Locul este chiar în mijlocul pădurii. Copiii își petrec zilele de vară într-un mod distractiv, având tot felul de activități.

„Este unul dintre cele mai dorite momente de către copii - relaționarea lor cu animalele grădiniței. Avem un mod de abordare mai diferit, motiv pentru care zilnic facem excursii în mediul înconjurător în pădurea de lângă grădiniță și în care copiii pot să experimenteze, să vadă, să cunoască diverse specii de animale, plante, ciuperci, dar avem și o serie de animale domestice cu care copiii pot interacționa și pot învăța o groaza de lucruri despre ele”, spune Bogdan Matei - Biolog la tabăra de vara.   

Administratorii spun că anul acesta cererea pentru tabere a crescut considerabil. Vara aceasta, în fiecare săptămână, peste 100 de copii au avut parte de un mod deosebit de a-și petrece vacanța de vară, în timp ce părinții merg la serviciu.

„Au fost foarte multe cereri. Tabăra noastră se bazează foarte mult pe distracție. Avem foarte multe activități pornind de la olărit, mergem în pădure, tobogane gonflabile, jocuri cu spumă, color-run. Avem tot felul de activități care să îi încânte pe copii”, spune Lidia Grecu- coordonator educațional.  

La Constanța părinții pot opta pentru taberele cu tematică de dezvoltare personală. Copiii au parte aici de ateliere de comunicare, rezolvare a conflictelor și relaționare.

„Spre deosebire de alți ani când părinții alegeau să-și lase copiii cu bonele sau bunicii, și-au dat seama că după perioada aceasta de pandemie, copiii au foarte multă nevoie de socializare cu copiii de vârsta lor și cadre didactice specializate”, spune Lili Sumănaru, cadru didactic.

Părinții pot apela la taberele urbane în fiecare zi de vară. Soluția le oferă adulților câteva ore libere în fiecare zi, iar copiilor - distracție pe cinste și educație non formală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE