Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Discuții pentru un nou armistițiu în Fâșia Gaza. Premierul Netanyahu: ”Gruparea Hamas va fi învinsă în câteva săptămâni”

Qatar mediază o nouă rundă de negocieri între Israel și gruparea Hamas pentru un armistițiu în Fâșia Gaza.

Există un consesn privind schița unei înțelegeri care să prevadă și eliberarea unor ostatici israelieni ținuți de câteva luni în Fâșia Gaza.

Noul armistițiu nu va duce la încheiarea războiului nici dacă toți ostaticii se vor întoarce acasă, a spus premierul isralenian.

Benjamin Netanyahu crede însă că în câteva săptămâni, armata israeliană îi va învinge pe teroriștii Hamas din Fâșia Gaza.

Se conturează un armistițiu între Israel și Hamas. Nogiciatorii din Statele Unite, Egipt, Qatar și Israel ar fi ajuns la un conses.

Mai e nevoie de discuții cu reprezentanții grupării Hamas, dar negociatorii sunt optimiști, a declarat un consilier american pentru securitate națională. Rezultatul a fost obținut în urma discuțiilor care au avut loc în ultimele zile, în Paris.

Netanyahu crede că în câteva săptămâni, ofensiva de la Rafah se va încheia

Indirect, informația a fost confirmată și de premierul Israelului. Benjamin Netanyahu a subliniat însă că o înțelegere privind eliberarea ostaticilor din Fâșia nu va duce la încheierea războiului. Mai mult, oficialul crede că în câteva săptămâni, ofensiva de la Rafah se va încheia.

Rafah este „ultimul bastion” al teroriștilor Hamas în opinia lui premierului israelian Netanyahu, a decis ca, în pofida protestelor internaţionale, să continue operațiunea militară din sudul Fâșiei Gaza. În acest oraș locuiesc 1,3 milioane de palestinieni. Majoritatea s-au refugiat din alte localități. Acești oameni se confruntă cu o criză umanitară de proporții.

Agenția ONU pentru refugiații palestinieni a livrat ultima dată alimente în nordul Fâșiei Gaza în 23 ianuarie. De atunci a trecut mai mult de o lună.

Luptele dintre teroriștii Hamas și armata israeliană pun în pericol nu doar viețile civililor palestinieni, ci și soarta celor aproximativ 130 de ostatici israraelini care încă sunt ținuți în Fâșia Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE