Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Directorul de la Red Bull, Christian Horner, sfătuit să plece din funcție. E investigat că ar fi trimis colegelor fotografii explicite

După anunțarea "transferului șocant" al lui Lewis Hamilton de la Mercedes la rivala Ferrari, un nou moment surprinzător a apărut în Formula 1. Directorul campioanei Red Bull, Christian Horner (50 de ani), este investigat pentru "comportament inadecvat", pentru că i-ar fi trimis unei angajate fotografii cu conținut explicit, conform publicației Bild. Însă publicația Sport.dk spune că ar fi fost vorba despre mai multe femei cărora Horner le-ar fi trimis pozele.

El neagă acuzațiile, însă echipa a decis să facă cercetări interne și o "anchetă independentă", după cum susține De Telegraaf, care precizează că aceste cercetări durează deja de câteva săptămâni.

Christian Horner, investigat pentru că ar fi trimis unei angajate fotografii explicite

"După ce ni s-au adus la cunoștință anumite acuzații, compania a lansat o investigație independentă. Acest proces, care este deja în derulare, va fi realizat de un avocat extern specializat. Compania ia această problemă foarte în serios și ancheta se va finaliza cât mai curând posibil. Nu ar fi oportun să facem alte comentarii în acest moment", se arată în comunicatul companiei, care nu precizează natura acuzațiilor.

Consilierul echipei, Helmut Marko, a refuzat să comenteze.

Aceste probleme vin pe fundalul unei lupte interne pentru putere la Red Bull, în special între Horner și Helmut Marko, un conflict despre care se spune că ar fi apărut în octombrie 2023. Interesant este că, în ianuarie, Red Bull a anunțat prelungirea contractului lui Marko până la sfârșitul anului 2026, sugerând că dezacordurile interne sunt temporare.

Christian Horner, sfătuit să demisioneze

Dacă acuzațiile se dovedesc, Christian Horner ar fi obligat să demisioneze. El ar fi fost sfătuit, din interior, să facă un pas în spate, "în mod voluntar", potrivit Motorsport-Total.

Christian Horner este căsătorit din 2015 cu Geri Halliwell, fostă membră a trupei Spice Girls.

Horner este șef la Red Bull chiar din 2005, anul fondării echipei de Formula 1 și este cel mai longeviv șef din "Marele Circ". La momentul numirii sale, el era și cel mai tânăr conducător din competiție. Red Bull a luat locul fostei echipe Jaguar și a devenit nu doar competitivă, ci multiplă campioană. Până în prezent, a acumulat șapte campionate la piloți și șase campionate la constructori.

  • Titluri la constructori, cu Horner la conducere: 2010, 2011, 2012, 2013, 2022 și 2023.
  • Titluri la piloți, cu Horner la conducere: 4 prin Sebastian Vettel (2010, 2011, 2012, 2013) și 3 prin Max Verstappen (2021, 2022, 2023).

Doar într-un singur sezon dintre ultimele 15 echipa austriacă s-a clasat mai jos de locul 3, în 2015.

Red Bull va lansa pe 15 februarie noul monopost pentru sezonul 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE