Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Directoarea unui liceu din București, după noua ofertă a Guvernului: E sub așteptări, ca să nu spun jignitoare

Oferta înaintată de coaliție pentru sindicatele din educație: Guvernul va adopta joi creşterea salariilor personalul didactic cu 1.000 de lei brut și 400 de lei pentru personalul nedidactic.

Iar salariile profesorilor debutanți să crească etapizat în următorii 3 ani cu 40%. Directoare Colegiului Național I.L.Caragiale, Andreia Bodea spune că oferta este una sub așteptările profesorilor, iar din punctul ei de vedere, greva ar trebui să coneinue.

”O să fie destul de greu, în perioada de grevă, în două ore să aibă răspunsurile tuturor cum mi se pare mie personal este o ofertă sub așteptările noastre. N-aș vrea să folosesc alt termen, de jignitoare, umilitoare, este o ofertă care nu cred că va fi acceptată de o majoritate.

Cu cei câțiva colegi cu care am discutat spun că nu vor accepta această ofertă pe care o consideră în continuare nepotrivită și sub nivelul lor de așteptare. Atmosfera așa cum o simt eu stric în Colegiul Caragiale, tind să cred că vom merge mai departe.

Dacă procentul de colegi care acceptă oferta trece de 50% este clar că se va încheia greva. Surprize pot fi, că este imprevizibilă această categorie socio-profesională, iar momentul este extrem de tensionat și se vede treaba asta. E clar că nimeni nu poate da un răspuns dacă de luni mergem sau nu la școală.

Eu încă la acest moment am vorbit doar cu un sfert dintre colegii mei, urmează să ne întâlnim diseară să vedem și noi cumva, dacă e sau nu acceptabilă această ofertă. Din puntul meu de vedere, este în continuare sub ceea ce ne-am fi așteptat.

E un apel pe care eu îl fac, să așteptăm să vedem ceea ce se întâmplă până marți, marți vom vedea dacă mergem mai departe, ne oprim sau ne mergem mai departe.

Înscreriile la Bacalaureat s-au prelungit până pe 9 iunie. În toate părțile există acest respiro și să vedem ce se întâmplă. Pentru această zi am epuizat totul și din punct de vedere emoțional”, a declarat directoare Colegiului Național I.L.Caragiale, Andreia Bodea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE