Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Destinațiile anului 2022. Dorința oamenilor de a călători nu s-a schimbat, însă au ales locuri cât mai aproape de țara lor

După doi ani de pandemie, în care au fost restricții de călătorie, turismul a dat semne că își revine 2022. Dorința oamenilor de a călători nu s-a schimbat, însă turiștii au căutat tot mai des în acest an să ajungă în locuri cât mai aproape de țara lor. Printre destinațiile de vacanță preferate s-au numărat China, Spania și Italia.

În China, anul a început cu un uimitor festival de gheață și zăpadă, dar și cu Jocurile Olimpice de la Beijing. Peste 230.000 de metri cubi de gheață și zăpadă au fost necesari pentru a construi cele 65 de scene.

În Barcelona, străzile și plajele au fost pline în lunile iulie și august. Interdicția de a nu fuma pe plajă nu i-a descurajat pe turiști. Cu toatea acestea, cifrele oficiale arată că numărul turiștilor a fost mult mai mic, față de anul dinaintea pandemiei.

Xavier Merce, consilier în turism: „Este evident că sectorul turistic a fost reactivat. S-a normalizat într-o oarecare măsură, dar cu unele elemente diferențiate. De exemplu, există mai mult turism de proximitate.”

Și Viena s-a numărat printre destinațiile de vacanță preferate de turiștii străini

Și Viena s-a numărat printre destinațiile de vacanță preferate de turiștii străini. Cei mai mulți vizitează capitala Austriei datorită arhitecturii sale.

Nikolaus Graeser, purtător de cuvânt al Consiliului de Turism: „Criteriile utilizate pentru clasamentele internaționale sunt, desigur, infrastructura, transportul public, educația și asistența medicală, iar Viena se află într-o poziție foarte norocoasă în acest sens.”

Catacombele din San Gennaro, precum și un pod de sticlă de 240 de metri care străbate Canionul Dashbashi au devenit adevărate bijuterii turistice, iar safariurile cu cămile sunt cel mai recent mod ecologic de a vedea fauna sălbatică din parcurile naționale din Kenya.

Henry Ole Sanoi, conservaționist: „Ecoturismul nu este o păcăleală, este real. Acest lucru aduce natura mai aproape de noi și pe noi mai aproape de natură. Cu cât ești mai aproape de natură, cu atât o înțelegi mai mult.”

Groenlanda este o altă destinație unde vin tot mai multe persoane. Creșterea numărului de turiști se înregistrează pe fondul schimbărilor climatice. Oamenii vor să vadă ghețarii în retragere și aisbergurile în scădere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE