Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Destinații cu temperaturi calde iarna, cu buget redus. Unde te poți bucura și de opt ore de soare în sezonul rece

Criza costului vieții îi face pe mulți dintre noi să strângă cureaua și să reconsidere planurile de călătorie pentru anul viitor.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să ratezi soarele iarna aceasta. Extrasezonul este un moment excelent pentru a găsi oferte pentru vacanțele cu climă mai caldă.

Pentru a afla unde este cel mai puțin costisitor să călătorești în jumătatea lunii februarie 2023, OTA Insight a analizat prețul mediu al camerelor de hotel pe noapte.

Raportul a analizat orașe și destinații-cheie care sunt de obicei mai calde în lunile de iarnă, unde puteți sta cu 100 EUR pe noapte sau mai puțin.

Iată cele mai ieftine destinații cu temperaturi ridicate iarna.

Sardinia, Italia-pentru 100 € pe noapte

Sardinia sare puțin peste pragul de 100 EUR pentru o noapte de ședere, dar are multe de oferit. Deși plaje ar putea să nu fie amenajate în februarie, puteți totuși să vă plimbați de-a lungul falezelor frumoase și să admirați obiectivele turistice.

Există o mulțime de experiențe culturale și culinare care să vă umple timpul și sunt destul de puțini vizitatori în timpul sezonului de iarnă. Sardinia are aproximativ cinci ore de soare pe zi în februarie și temperaturile maxime medii zilnice de 15C.

Nisa-Franța pentru 99 EUR pe noapte

Acest oraș plin de farmec este încă la fel de elegant în timpul lunilor de iarnă. Și, ca bonus, acest loc nu este plin de vizitatori în această perioadă. Bucurați-vă de apusuri uimitoare de seară de la una dintre cafenelele sau barurile de pe celebra promenadă din Nisa.

Temperaturile din Nisa încep să se crească din nou din ianuarie, făcându-l un loc blând. Maximele zilnice medii pot atinge 13C cu nouă ore de soare, dar împachetați-vă îmbrăcăminte groasă pentru noapte.

Marbella-Spania, pentru 99 EUR pe noapte

Costa del Sol este renumită pentru vacanțele însorite în sezonul cald , dar este și o alegere excelentă pentru o vacanță de iarnă. Schimbați relaxarea pe plajă pentru unele dintre facilitățile sportive pe care le oferă Marbella.

Profitați de vremea mai rece pentru a face drumeții prin peisajul rural sau bucurați-vă de unul dintre cele 70 de terenuri de golf împrăștiate în regiune.

Marbella are un microclimat care înregistrează maxime medii în februarie de 16 C și șapte ore de soare pe zi. Precipitațiile medii sunt mai mici decât în ​​ianuarie, dar este încă una dintre cele mai umede luni, așa că asigurați-vă că luați o umbrelă.

Montpellier, Franța pentru 90 EUR pe noapte

În medie, cazarea în Montpellier vă va costa 90 EUR pe noapte în februarie. Poate că nu este la fel de cald ca lunile de vară, dar iarna este cel mai bun moment pentru a vă bucura de festivaluri culturale și de tot ce are de oferit orașul.

Vizitați una dintre numeroasele sale săli de ceai, înfășurați-vă într-o pătură și savurați o ciocolată fierbinte.

Vremea în Montpellier în luna februarie este răcoroasă și cu vânt, cu maxime de 12 grade Celsius, dar cu șanse de ploaie de doar 18%.

Casablanca, Maroc pentru 87 € pe noapte

Marocul nu are foarte multți turiști în februarie, așa că este un moment bun pentru a-l vizita dacă nu vă place aglomerația. Mai mult decât atât, înseamnă că veți plăti mai puțin pentru cazare, în medie 87 EUR pe noapte.

Puteți să vă bucurați de arhitectura unică a orașului fără mulțimea obișnuită de turiști. Este una dintre cele mai calde destinații de pe această listă, cu o medie zilnică maximă de 18C. Vă puteți aștepta la aproximativ șapte ore de soare pe zi. Cu toate acestea, februarie este cea mai umedă lună, așa că asigurați-vă că luați îmbrăcăminte adecvată.

Malta, pentru 86 EUR pe noapte

Costul mediu de cazare este mai mic în Malta în extrasezon. În medie, vă va costa 86 EUR pe noapte în luna februarie.

Siturile istorice și muzeele mari sunt probabil și ele mai puțin aglomerate ca vara. Este, de asemenea, un moment minunat pentru a explora restaurantele, barurile și puburile din Malta.

Iarna este mai rece pe insulă, dar este încă mai caldă și mai însorită decât în ​​majoritatea părților Europei. Malta se bucură de o medie de opt ore de soare în februarie și de temperaturi medii zilnice ridicate de 16 C.

Creta-Grecia pentru 80 € pe noapte

Există mult mai puțini turiști în Creta în timpul iernii, ceea ce înseamnă că prețul mediu de cazare scade la 80 de euro pe noapte.

Este, de asemenea, mai verde, iar munții sunt acoperiți de zăpadă în această perioadă a anului, ceea ce îl face probabil mai frumos decât în ​​timpul verii uscate. Nici la site-uri celebre precum Knossos sau Elafonisi nu vor fi aglomerații.

Temperaturile în Creta în februarie ating o medie zilnică maximă de 16C. Ai șanse de 55% să ai o zi perfect însorită. Totuși, marea va fi prea rece pentru o baie , așa că cel mai bine este să rămâneți la o piscină încălzită dacă doriți să faceți o baie.

Portimão, Portugalia pentru 77 EUR pe noapte

Cu o medie de 77 EUR pe noapte, Portimão este mai ieftină decât multe alte destinații de iarnă din Portugalia. Este cel mai mare oraș din vestul Algarve, dar este adesea mult mai puțin agitat decât orașele de pe plajă din jur.

În februarie, temperatura maximă medie zilnică este în jur de 16 C - nu la fel de caldă ca altele de pe listă, dar cu siguranță mai caldă decât în ​​nordul Europei. Asigurați-vă că luați haine groase dacă intenționați să vă aventurați după întuneric, deoarece temperaturile pot scădea dramatic la apusul soarelui.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE