Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum a deschis GSP site-ul, astăzi: analiza discursului lui Tolontan, la Euronews România, alături de un banner-reclamă la o casă de pariuri

La o zi de la plecarea lui Cătălin Țepelin, redactorul-șef al publicației Gazeta Sporturilor, la presiunea șefilor Ringier din Elveția, site-ul cotidianului sportiv a deschis ziua cu una dintre declarațiile făcute, la Euronews România de Cătălin Tolontan, coordonator editorial al publicațiilor Libertatea și GSP.

”Câtă vreme mai suntem aici, nu lăsăm pe nimeni să-și bată joc de Gazeta Sporturilor, un ziar românesc cu 100 de ani de viață”, a spus jurnalistul Cătălin Tolontan, în cadrul emisiunii ”Vocile care contează”, moderată de Vitalie Cojocari.

Articolul publicat de Gazeta Sporturilor în ediția electronică, cu titlul ”Izbucnire la Euronews despre demiterea lui Țepelin de către Ringier” este ilustrat cu pozele lui Robin Lingg, nepotul lui Michael Ringier și preşedintele Consiliului de Administraţie al Ringier Sports Media Group, și Stilian Shishkov, cel care deține 49% din acţiunile Gazetei Sporturilor.

Cătălin Țepelin: Nu am vrut să arătăm conducerii, înainte de publicare, articolele ”sensibile”

Jurnalistul Cătălin Țepelin a susținut că plecarea sa de la Gazeta Sporturilor s-a produs după ce s-a opus ”imixtiunii Ringier Sportal în conținutul editorial”, inclusiv în articolele legate de casele de pariuri, o industrie care investește în reclame publicate pe site-urile publicațiilor sportive, și nu numai. De altfel, și pe site-ul gsp.ro, articolul care vorbește despre presiunile Ringier și care a deschis site-ul, în această dimineață, este ”înconjurat” de un banner care face reclamă la o cunoscută casă de pariuri din România. Aceste elemente vizuale sunt prestabilite și încărcate automat pe site, în urma contractelor dintre părți.

”Am transmis că eu și colegii mei nu vrem să lucrăm sub o asemenea presiune. Și nici nu vrem să arătăm conducerii, înainte de publicare, articolele “sensibile” despre industria pariurilor, de exemplu. Ni s-a replicat că nu e cazul.”, a spus jurnalistul Cătălin Țepelin, în postarea de pe Facebook în care a explicat motivele plecării sale din redacția GSP.

Despre episodul plecării lui Țepelin, jurnalistul Cătălin Tolontan a spus, la Euronews România, că ”dacă cineva vede un articol din afară, înseamnă ca articolul nu este pentru dumneavoastră (public - n.r.), este pentru o firmă, pentru un guvern, pentru un ministru, pentru un patron, pentru cineva din publicitate, pentru casele de pariuri sau pentru casele de păcănele, ori asta noi nu am acceptat niciodată”.

Subiectul plecării redactorului-șef a ținut și prima pagină a ziarului Gazeta Sporturilor de miercuri. Ediția tipărită a deschis cu imaginea lui Cătălin Țepelin părăsind redacția GSP, înconjurat de foștii colegi care îl aplaudă.

”Ne-am opus să arătăm conducerii articolele despre firmele de pariuri”, este titlul cu care deschide Gazeta Sporturilor ediția de miercuri a ziarului.

Ce spune Ringier despre plecarea lui Cătălin Țepelin

Fără a intra în detalii despre discuțiile avute între cele două părți, compania Ringier, care editează în România publicațiile Libertatea și Gazeta Sporturilor, a confirmat marți plecarea lui Cătălin Țepelin, citând ”diferente de opinie privind direcția strategică a publicației”.

”Gazeta Sporturilor, cel mai important brand media de sport din România, anunță plecarea cu efect imediat a redactorului-șef, Cătălin Tepelin, din cauza unor diferente de opinie privind direcția strategică a publicației. Ambele părți au fost de acord că o separare amiabilă este cea mai bună soluție.”, a fost mesajul transmis de compania Ringier, prin intermediul unui comunicat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE