Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Angajații unei cunoscute case de pariuri, acuzați de trucarea cotelor în avantajul lor

Polițiștii desfășoară marți percheziții la cinci dintre angajații unei case de pariuri care, între 2018 și 2020, ar fi profitat de funcția lor pentru a facilita câștigarea a 184 de pariuri sportive, prin modificarea fără drept a cotelor de pariuri.

Banii ajungeau în conturile lor

Este vorba despre cinci angajați ai unei societăți care, potrivit surselor, se ocupă de pariurile sportive pentru unul dintre cei mai mari operatori de jocuri de noroc din România și Europa, totodată. Prejudiciul estimat este de aproximativ 315.000 de lei.

În momentul în care era acordat un eveniment al meciului, respectiv un gol, un corner, un cartonaș galben acordat de arbitru, respectivii angajați suspendau automat cota de pariuri din sistem, pentru ca ulterior să o activeze, preț de câteva secunde, timp suficient pentru ca ei sau interpușii lor să plaseze pariuri pe evenimente care erau practic deja cunoscute.

Ulterior, aceștia declarau pariurile câștigătoare, astfel că banii ajungeau în conturile lor sau ale apropiaților lor. Polițiștii și procurorii fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă informatică.

Industria jocurilor de noroc este una dintre cele mai mari din țară, iar anual, la bugetul statului ajung aproximativ 600 de milioane de euro din taxe și impozite. În plus, de la 1 august, câștigurile din jocuri de noroc sunt taxate suplimentar, după modificarea Codului fiscal. Acum, cota minimă de impozitare este de 3%, în creștere de la 1%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE