Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dennis Rodman vrea să meargă în Rusia pentru a negocia eliberarea baschetbalistei Brittney Griner

Publicat de: Ioana Tomescu

Fostul baschetbalist Dennis Rodman, care s-a remarcat în ultimii ani prin relația apropiată cu Kim Jong-Un, intenționează să meargă în Rusia pentru a negocia eliberarea baschetbalistei Brittney Griner.

Sportiva americană a primit o condamnare de 9 ani în Rusia, pentru posesie de droguri, la începutul acestei luni.

Potrivit NBC News, Dennis Rodman (61 de ani) a spus că a primit permisiunea de a merge în Rusia și că va încerca să ajungă în cursul acestei săptămâni. Acesta nu a specificat, însă, de unde a obținut permisiunea pentru deplasare.  

Pe de altă parte, un oficial american a declarat pentru NBC News că gestul fostului baschetbalist american ar putea face mai mult rău decât bine.

În ultimii ani, Dennis Rodman a cultivat o relație de prietenie cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un și a mers de mai multe ore în Coreea de Nord. În ceea ce-l privește pe președintele rus, Vladimir Putin, Rodman l-a descris pe acesta ca fiind o persoană „mișto”, într-o vizită pe care a făcut-o în Rusia, în anul 2014.

Cazul baschetbalistei Brittney Griner

La începutul lunii august, baschetbalista americană Brittney Griner a fost condamnată la 9 ani de închisoare de un tribunal de lângă Moscova, pentru posesie de droguri.

Ea va trebui să achite și o amendă de un milion de ruble. Imediat după sentință, președintele SUA, Joe Biden, a cerut eliberarea imediată a sportivei despre care consideră că este deținută pe nedrept. Avocații jucătoarei au anunțat că vor face recurs.

„După ce a verificat toate materialele cazului și după ce a evaluat toate probele, instanța a ajuns la concluzia că acuzația de contrabandă cu droguri la adresa suspectei Brittney Griner a fost dovedită.”, a declarat judecătoarea Anna Sotnikova.

Americanca este acuzată de deținere de droguri și contrabandă pentru că ar fi introdus deliberat în Rusia în luna februarie, când a venit să joace la o echipă locală, niște fiole pentru țigări electronice în care se găsea ulei de canabis. Chiar și baschetbalista a pledat vinovată în fața tribunalului rus. Însă, deși a recunoscut că avea cartușele în bagaj, a subliniat că nu a vrut să încalce legea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE