Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De la Londra la Istanbul cu trenul: Aventura feroviară de zece zile, visul oricărui călător

Călătoriile romantice cu trenul prin Europa au fost mult timp asociate cu Orient Express. Dar nu mai este nevoie să dați mii de dolari pentru a face această călătorie legendară.

De la Byway la Tailor Made Rail, companiile apar pentru a satisface cererea reînnoită de călătorii cu trenul pe distanțe lungi.

O călătorie epică de acest fel vă duce de la Londra la Istanbul. Iată cum funcționează.

Poți lua trenul de la Londra la Istanbul?

Aventura de zece zile a lui Tailor Made Rail prin Europa începe cu trenul Eurostar de la Londra la Bruxelles. De aici, veți lua serviciul ICE spre Frankfurt și vă veți conecta la trenul pentru München Hauptbahnhof.

După ce petreceți noaptea în capitala bavareză, admirați priveliștea Mării Bavareze și a dealurilor ondulate din Salzburg din vagonul restaurant al trenului direct spre Budapesta.

O plimbare de dimineață de-a lungul Dunării vă va relaxa pentru călătoria spre București. Cu plecare din capitala Ungariei în jurul prânzului, trenul cu vagoane de dormit oferă cabine private confortabile - ideal dacă aveți nevoie de un pui de somn.

În capitala României, clădirile din epoca comunistă și cele ultramoderne se înghesuie pe străzi, creând un peisaj urban dinamic. Petreceți noaptea înainte de a lua un tren care traversează granița cu Bulgaria spre Ruse. Aici, veți schimba pentru un serviciu local cu destinația Sofia, capitala țării.

Explorați Catedrala Alexandru Nevski, savurați o cafea pe bulevardul Vitosha, apoi luați o gustare pentru că următoarea călătorie cu trenul este spre Istanbul.

Aveți la dispoziție trei zile pentru a explora orașul turcesc, de la magnifica moschee Hagia Sofia la Marele Bazar plin de culoare. Și nu uitați că puteți chiar să înotați pe plajele orașului Istanbul.

Nu sunteți încă pregătit să vă întoarceți acasă? Continuă-ți călătoria cu trenul pentru a vedea coșurile de zâne din Cappadocia.

Cum funcționează călătoriile cu Tailor Made Rail?

Planificarea unei aventuri pe calea ferată pe continent poate fi o activitate cu o logistică intensă - dar companii precum Tailor Made Rail elimină tot stresul.

După cum sugerează și numele companiei, puteți să le modificați itinerariile pentru a se potrivi cu datele dumneavoastră, cu escalele preferate și cu nivelul de lux.

Costurile lor includ călătoria pe calea ferată la clasa standard într-un singur sens, cu rezervări de locuri sau de vagoane de dormit, precum și cazare și mic dejun la fiecare escală.

Compania vă recomandă apoi să luați un zbor spre casă, deși vă puteți întoarce oricând cu trenul dacă aveți timp pentru o călătorie mai lungă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE