Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De la editarea mesajelor până la dezactivarea notificărilor de citire: Meta lansează noi funcții pe Instagram

Meta lansează noi funcții de mesagerie pe platforma Instagram, făcându-le să semene mai mult cu WhatsApp decât cu obișnuitele DM-uri.

Prima caracteristică pusă la dispoziție în ultima rundă de actualizări face posibilă editarea mesajelor directe timp de 15 minute după ce ai apăsat butonul "trimite", o actualizare pe care Meta a implementat-o deja pentru Messenger în decembrie, potrivit Euronews Next.

Pentru a modifica un mesaj, puteți acum să apăsați lung pe acesta și să selectați "editare" din meniu. Fereastra pare un pic prea mică pentru a corecta orice greșeală, dar este bine să aveți opțiunea de a vă păstra discuția fără greșeli de tipar.

Ce alte noi actualizări vor fi disponibile

În ceea ce privește celelalte actualizări noi, acum este posibil să fixați până la trei discuții pentru a le păstra în partea de sus a căsuței de primire, o funcție aparent inspirată de ceea ce WhatsApp oferă deja utilizatorilor săi.

Pentru a face acest lucru, glisați spre stânga sau țineți apăsat pe discuție, apoi atingeți "pin". Acest lucru este valabil atât pentru conversațiile individuale, cât și pentru cele de grup.

Totodată, Instagram oferă posibilitatea de a dezactiva acele plictisitoare notificări de citire în mesaje. Putem acum să ignorăm în voie și să ne lase lumea în pace.

Având în vedere disponibilitatea multora dintre aceste caracteristici pe platformele rivale, Meta pare că încearcă să recupereze față de celelalte aplicații de mesagerie instantanee, mai ales după eroarea care a pus platformele sale ofline pentru sute de mii de utilizatori timp de câteva ore marți.

De asemenea, Instagram a adăugat noi teme pentru a-ți personaliza discuția, inclusiv una de acadea. Instagram nu a fost singura platformă care a primit funcții noi.

Cea mai recentă versiune a aplicației Threads - lansată de Meta ca o alternativă la Twitter - a primit o nouă funcție de gesturi.

În fila ”For You”, utilizatorii au acum posibilitatea de a interacționa cu postările prin glisarea spre dreapta pentru a-și exprima aprecierea sau spre stânga pentru a ascunde conținutul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE