Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De ce "în partid e ca în armată". "Frizerul Pascu" a explicat cum a ajuns să fie nominalizat de Guvern ca vicepreședinte ONJN

Mai puțin de două zile a durat "mandatul" lui Cristian Pascu în funcția de vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Cunoscut drept "frizerul vedetelor", Pascu a fost revocat rapid din funcție după scandalul iscat în timp record ca urmare a acestei numiri.

După ce și-a exprimat indignarea pentru că a fost tratat în acest fel, Pascu a explicat ulterior cum a decurs procedura prin care el a ajuns în această funcție. În direct la Euronews România, Cristian Pascu a subliniat și faptul că are toate argumentele pentru această funcție, deși este hairstilist la bază. El a spus că verificările au durat două luni.

Cristian Pascu: "Sunt tratat mai rău decât un pedofil, m-am simțit ca ultimul infractor"

Cristian Pascu: "Reacțiile au fost foarte dure. La un moment dat, chiar m-am gândit că sunt pur și simplu tratat mai rău decât un pedofil. M-am simțit ca ultimul infractor internațional, în condițiile în care cineva, dacă ar fi vrut să sape în CV-ul meu, ar fi văzut că, din 1999, sunt un om de afaceri. Mi-am deschis prima firmă în 1999 și, de atunci, cu asta mă ocup. Da, sunt la bază hairstylist, da, pot să tund un bărbat, dar de acolo până să folosești 'e un frizer și nu e în stare de nimic' , eu cred că e distanță lungă.

Trebuie să îndeplinești anumite criterii profesionale și trebuie să ai experiență. PNL m-a propus pe această funcție pentru simplul motiv că am o experiență de viață foarte mare și de business. Cam două luni am fost verificat pentru acea funcție. Chiar știu cu ce se mănâncă acea industrie, deși nu m-am afișat public.

Problema cea mai mare este că probabil nu sunt omul agreat de această industrie și presiunile sunt foarte mari. Să nu uităm că această industrie generează către bugetul statului 1,4 miliarde de euro și anul acesta probabil va genera vreo două miliarde de euro.

Cine a mai fost numit în funcții publice știe foarte bine ce înseamnă asta. Tocmai asta a fost și ideea PNL, pentru că sunt un om integru și pentru că, de fiecare dată când am fost trimis în altă parte, mi-am făcut treaba fără nicio problemă.

Eu am mai fost numit într-o societate de stat. Ați auzit undeva în presă că Pascu frizerul este undeva într-un CA, ca președinte, sau Pascu frizerul face și desface? Acolo mizele erau mult mai mici, financiar, logic. Aici, Pascu probabil că urma să încurce foarte tare socotelile."

Pascu a fost demis de Ciolacu sau și-a dat demisia?

Cristian Pascu: "Într-un partid e ca într-o armată. Când te înscrii într-un partid, trebuie să faci ceea ce e mai bine și pentru partid și pentru societate. La momentul respectiv au fost mai multe funcții. În primul rând, probabil că analiza s-a făcut după cât de integru poate fi și cât de rezistent poate fi unor tentații din acest domeniu. Să o spunem verde-n față: în acest domeniu, tentațiile sunt extrem de mari, la aceste sume.

Nu am avut nicio discuție cu premierul Ciolacu.

Absolut orice membru de partid își depune CV-ul la înscrierea în partid și și-l actualizează cu trecerea timpului, logic. Când se aleg funcțiile în partid, exact așa se face: se iau oamenii pe care îi avem în echipă, în funcție de meritele și pregătirea lor.

Sunt ferm convins că presa nu ar mai fi spus absolut nimic dacă Pascu era un necunoscut inginer. Poate eram cel mai prost inginer, dar nu contează, eram necunoscut și probabil că nu mai exista acest can-can. Vina mea este că întotdeauna mi-am dorit să excelez în orice m-am dus. În domeniul coafurii am făcut lucrurile la cel mai înalt nivel.

Sigur că aveam un plan, nu m-am dus acolo nepregătit. Eu nu m-aș fi dus pe domeniu singur. Un manager își face un plan, un manager își ia consilieri specializați pe domeniu. Automat, urmau să vină și persoane mega-specializate în domeniu, nu mă duceam singur să-mi frâng gâtul într-o asemenea industrie în care semnătura ta înseamnă foarte mulți bani și în care, pe lângă foarte mulți bani, impactează foarte mulți oameni. Problema partidului s-a pus: ok, targetul tău este ăsta, trebuie să faci ca, în primul rând, să ajutăm oamenii și apoi business-urile.

A fost o sincronizare oarecum. Da, pentru că nu are rost să continui așa (n.r.: întrebat dacă a fost demis sau a demisionat). Sincer, nu văd de ce trebuie să-mi fie rușine în țara asta că am o meserie."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE