Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici și Bianca Costea, aur la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima. Vlad Stancu a cucerit bronzul

Performanță uluitoare a delegației României la la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima. David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 metri liber. Bianca Costea a dominat finala probei de 50 m liber feminin. De asemenea, Vlad Stancu a câștigat medalia de bronz în finala probei de 1.500 m liber.

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 100 m liber cu timpul de 47.13 s.

”Ce final frumos de reprezentație pentru David Popovici la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima! Sportivul român în vârstă de 17 ani a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber cu timpul de 47.13 s.

David a dominat clar finala, terminând cursa la peste două secunde față de locul secund, ocupat de Jere Hribar (Croația) – 49.37 s. Pe locul trei s-a clasat Nikolas Antoniou (Cipru) – 49.91 s.

În aceiași probă, Patrick Sebastian Dinu s-a clasat pe locul al cincilea, după ce a încheiat cele două lungimi de bazin cu timpul de 50.09 s”, a scris Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, pe Facebook.

După succesul obținut duminică, David Popovici deține medaliile de aur în probele de 100 m și 200 m liber la Campionatul European de juniori, la Campionatul Mondial de juniori, la Campionatul European de seniori și Campionatul Mondial de seniori. Totodată, înotătorul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu este deținătorul recordului mondial în proba de 100 m liber, cu timpul de 46.86 secunde, performanță stabilită la Roma, la Europenele de seniori.

De asemenea, Bianca Costea a cucerit medalia de aur în finala probei de 50 m liber feminin, Bianca Costea a cucerit medalia de aur.

” În finala probei de 50 m liber feminin, Bianca Costea a făcut o cursă formidabilă și a cucerit medalia de AUR. Timpul său: 25.35 s. Sportiva româncă a fost urmată pe podium de italiencele Sara Curtis (25.53 s) și Matilde Biagotti (25.60 s)”, a mai scris FRNPM.

În finala probei de 1.500 m liber de la Campionatul Mondial de înot pentru juniori, Vlad Stancu a cucerit medalia de bronz., după ce a obținut timpul de 15:17.97 min.

Aceasta este a treia medalie pentru Vlad Stancu la Lima, după argintul de la 400 m liber şi bronzul de la 800 m liber.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE