David Popovici s-a întors în România. Promisiunea ministrului Sportului pentru dublul campion european

De Răzvan Mihalașcu  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

David Popovici, dublu campion european la natație, a revenit în țară de la competiția continentală europeană de la Roma, unde a fost desemnat cel mai bun sportiv la probele masculine.

David Popovici a fost așteptat într-un cadru restrâns, iar ministrul Sportului, Eduard Novak, i-a promis că se va ocupa de reabilitarea bazinului ”Lia Manoliu”.

“A revenit în ţară dublul nostru campion european şi recordmen mondial, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine în urma evoluţiilor de excepţie de la Europenele de la Roma.

L-am aşteptat într-un cadru restrâns, cu doamna preşedinte a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec. Dincolo de felicitări, am folosit acest prilej pentru a discuta despre dezvoltarea înotului şi i-am promis lui David că mă voi ocupa personal de reabilitarea bazinului "Lia Manoliu". Este bazinul lui preferat şi cred că atât el, cât şi cei pe care i-a inspirat să îi calce pe urme, merită să aibă un bazin performant, unde să fie asigurate toate condiţiile de antrenament şi pregătire”, a scris Eduard Novak, ministrul Sportului, pe pagina sa de Facebook.

David Popovici a cucerit două medalii de aur în probele de 100 m liber (cu record mondial de seniori) şi 200 m liber, la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma.

Distribuie

Taguri