Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 de metri liber, la Campionatul Mondial de la Fukuoka

David Popovici și-a respectat blazonul de favorit la Campionatul Mondial de la Fukuoka. Înotătorul de 18 ani s-a calificat în finala probei de 200 de metri liber a competiției din Japonia.

24/07/2023 , 15:26

David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 de metri liber, la Campionatul Mondial de la Fukuoka

David Popovici nu a avut probleme nici în semifinalele probei de 200 de metri, de la Campionatul Mondial de la Fukuoka. Românul a obținut cel mai bun timp din seria a doua, 01:44:70 și s-a calificat în marea finală.

Al doilea timp a fost obținut de americanul Luke Hobson (01:44:87), iar al treilea a fost sud-coreeanul Sunwoo Hwang (01:45:07).

Românul a devenit primul sportiv care reușește să obțină de două ori un timp sub un minut și 45 de secunde într-o semifinală de la un Campionat Mondial, în proba de 200 metri liber. 

David Popovici, care deține recordul mondial în acestă probă, va evolua în finală marți, după ora 14 (ora României).

Știrea inițială:

În semifinale, înotătorul român a fost depășit de britanicul Matthew Richards (1:45.82) și de americanul Luke Hobson (1:45.69).

Semifinale vor avea loc tot luni, de la ora 15:11, iar finala va fi pe 25 iulie, de la ora 14:00 (ora României).

Popovici va participa și în proba de 100 de metri liber.

David Popovici, favorit la Campionatul Mondial de natație de la Fukuoka

David Popovici a impresionat lumea natației anul trecut, când a participat atât la competiții de juniori, cât și de seniori. În acest an, el trebuie să-și apere medaliile de aur de anul trecut, atât în proba de 100 de metri liber, cât și în cea de 200 liber.

De altfel, el este văzut drept marele favorit și la această ediție. Tot în 2022, David Popovici a luat aur și la Europenele de seniori, în aceleași două probe.

  • David Popovici este primul campion mondial din istoria natației românești.

La Mondialele de la Fukuoka se concurează în șase discipline: înot, sărituri în apă, înot sincron, polo pe apă, înot în ape deschise și sărituri în apă de la mare înălțime. România participă în trei discipline: sărituri în apă, sărituri în apă de la mare înălțime și înot.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE