Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 m liber. Românul a stabilit un nou record mondial la juniori

Publicat de:

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 m liber. Românul, plecat de pe culoarul patru, a terminat cursa cu timpul 47,13, stabilind un nou record mondial la juniori.

Finala probei va avea loc miercuri, la ora 19:22.

David Popovici se calificase în semifinala probei de 100 m liber cu cel mai bun timp. Înotătorul român l-a depășit inclusiv pe Caeleb Dressel, campionul olimpic și mondial en titre al probei.

Însă, confruntarea așteptată de toată lumea dintre David Popovici și Caeleb Dressel nu a mai avut loc, deoarece americanul s-a retras înaintea cursei, din cauza unor probleme medicale.

Primul român campion mondial la înot

Luni, David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200 m liber și a devenit primul român campion mondial la natație.

Debutul înotătorului de 17 ani la un Campionat Mondial vine după ce-a participat deja la Jocurile Olimpice, vara trecută. Nu e neapărat un parcurs obișnuit, dar puține lucruri din ascensiunea sa de vara trecută sunt obișnuite.

„E foarte asemănător, atmosfera e asemănătoare”, spune despre cele două experiențe. „Însă e mai bine, pentru că avem spectatori de data asta, spre deosebire de Olimpiadă. Îmi place mult mai mult așa, e altceva”, a mărturisit înotătorul.

Cum a ajuns David Popovici la înot

Campionul mondial la 200 de metri liber, David Popovici, și-a amintit cum s-a simțit la prima sa lecție de înot. Părinții îl aduseseră la bazin încă de la 4 ani, pentru a-i trata scolioza și pentru a-i canaliza, spune el, o parte din energie.

„Părinții mei au decis să mă ducă la piscină, aceeași în care mă antrenez astăzi, pentru a arde o parte din acea energie – sau cel puțin pentru a o canaliza – și, de asemenea, pentru a-mi trata scolioza. Cu apa, a fost dragoste la prima vedere. Punct. Îmi amintesc fiecare moment din prima mea lecție de înot. Îmi amintesc că m-am simțit imediat în locul potrivit - ca un pește”, a povestit David Popovici, în primăvară, pentru revista SwimSwam.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE