Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici pleacă favorit în semifinala la 100m liber, de la ora 19.30. Unde poți vedea cursa

David Popovici s-a calificat cu primul timp în semifinale la 100 de metri liber. Românul și-a câștigat seria la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta. David Popovici a plecat de pe culoarul 4 - culoarul favoritului - și a încheiat cu un timp de 47,60 secunde.

Al doilea calificat este campionul olimpic al probei, Caeleb Dressel, cu timpul de 47,95 secunde, urmat de sârbul Andrej Barna, care a scos 48,15 secunde.

În România, cursa va fi televizată de TVR 1, a anunțat postul public de televiziune, pe Facebook. Online, semifinala la 100m metri liber poate fi urmărită gratuit pe platforma Eurovision Sport: https://aquatics.eurovisionsports.tv/main

David Popovici a obținut aurul la 200m liber

Românul are deja o medalie la Budapesta. Luni, el a cucerit aurul în proba de 200 m liber, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100.

David Popovici, debutant la Mondialele de seniori, a adus primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul istoric al României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE