Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Datele persoanelor care s-au autorecenzat nu apar în baza de date a INS. Recenzarea pe teren mai întârzie

47% din populația țintă s-a autorecenzat online, însă datele nu apar încă în sistemul informatic al INS, așa că recenzarea pe teren mai întârzie.

Când ar putea porni recenzorii pe teren

Cei de la INS nu au o dată exactă, dar au spus că de îndată ce se rezolvă problemele tehnice, recenzorii vor porni pe teren vineri sau sâmbătă. Aceștia au fost în teren, însă doar în recunoaștere. Recenzorii vor bate din ușă în ușă la reședințele oamenilor care nu s-au autorecenzat până acum. Vor fi vizitate și gospodăriile oamenilor care deși au completat chestionarele, nu au făcut-o corect sau complet. În total s-au înregistrat aproximativ 11 milioane de chestionare, dintre care 8,9 milioane au fost valide.

Peste 20.000 de recenzori vor realiza interviuri față în față

Peste 20.000 de recenzori vor realiza interviuri față în față. Chestionarul este identic cu cel din etapa inițială, doar că va fi completat cu ajutorul tabletelor.

Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care la momentul recensământului aveau reşedinţa în România, adică cei care la 1 decembrie 2021 locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 12 luni.

ATENTIE! Recenzarea față în față este obligatorie și cei care refuză riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei. Etapa de recenzare pe teren va dura până în 17 Iulie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE