Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Danemarca, echipament special la Cupa Mondială 2022. Echipa va „protesta” față de țara-gazdă, Qatar

Danemarca a declarat că va folosi la Cupa Mondială FIFA 2022 echipamente care să scoată în evidență neregulile care se petrec în Qatar, țara organizatoare. ​

Producătorul danez Hummel a dezvăluit, miercuri, noile echipamente ale echipei, inclusiv un design negru la a treia alegere.

„Culoarea de doliu”, a spus Hummel într-o postare pe Instagram, „Culoarea perfectă pentru al treilea tricou al Danemarcei, la Cupa Mondială de anul acesta. Deși susținem echipa națională daneză pe tot parcursul competiției, acest lucru nu trebuie confundat cu sprijinul pentru un turneu care a costat viața a mii de oameni.

Dorim să facem o declarație despre situația în Qatar în ceea ce privește nerespectarea drepturilor omului și despre tratamentul pe care îl oferă lucrătoriilor migranți care au construit stadioanele pentru Cupa Mondială din țară”.

Anul trecut, federația de fotbal a Danemarcei s-a angajat să poarte haine cu „mesaje critice” la turneul viitor.

Conform regulilor FIFA, țările se pot confrunta cu măsuri disciplinare dacă prezintă declarații politice sau însemne pe echipamentele echipei.

Pentru a se conforma, cele trei echipamente ale Danemarcei --roșu, alb și negru -- nu prezintă cuvinte sau simboluri cu declarație explicită. În schimb, ecusonul echipei naționale, sigla Hummel și chevronurile emblematice sunt estompate în aceeași culoare unică ca și tricoul.

„Credem că sportul ar trebui să aducă oamenii împreună. Și când nu, vrem să facem o declarație.”, a mai spus compania.

Mai multe națiuni europene -- inclusiv Germania, Olanda și Norvegia -- au purtat tricouri de „protest” înainte de preliminariile pentru Cupa Mondială FIFA de anul trecut.

Federația daneză s-a alăturat, de asemenea, unei campanii europene lansate săptămâna trecută pentru căpitanii de la Cupa Mondială din Qatar să poarte banderole multicolore „One Love” în formă de inimă în meciurile de la Cupa Mondială.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE