Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cupa Mondială 2022, Qatar. Berea va fi vândută înainte și după meciuri

Publicat de: Oana Stoica

Fanii fotbalului vor putea să consume bere înainte și după meciurile de la Cupa Mondială de fotbal din Qatar.

În schimb, nu va fi posibil consumul de alcool în timpul meciurilor, în interiorul stadioanelor, potrivit Agerpres.

Brand de bere, sponsor de trei decenii

Această decizie vine după luni de discuţii delicate cu autorităţile micului emirat musulman din Golful Persic, unde este interzis consumul de alcool în locuri publice.

Acesta este un subiect sensibil pentru FIFA, deoarece producătorul de bere Budweiser este un sponsor important de trei decenii. Fanii din întreaga lume se întreabă, de asemenea, la ce să se aştepte la turneul care va avea loc între 20 noiembrie şi 18 decembrie.

Cum ar arăta programul

Teoretic, standurile care vor vinde bere vor fi disponibile în zonele din jurul stadioanelor atunci când porţile se deschid pentru un meci şi se vor închide cu 30 de minute înainte de începerea fiecărei partidei. Standurile se vor redeschide pentru o scurtă perioadă după meci.

FIFA nu a confirmat un astfel de orar, dar un purtător de cuvânt a spus că organismul s-a angajat să „răspundă nevoilor celor care doresc să savureze o băutură alcoolică respectând în acelaşi timp cultura locală”. Potrivit oficialului FIFA, oamenii vor avea acces la bere „în perimetrul stadionului, înaintea loviturii de start şi după fluierul final”.

Qatarul se aşteaptă la peste un milion de vizitatori în timpul Cupei Mondiale pe teritoriul său, care are mai puţin de 3 milioane de locuitori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE