Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Urnele finale pentru preliminariile EURO 2024. Cum ar putea arăta cea mai grea grupă pentru România

Faza grupelor din Liga Națiunilor la fotbal a ajuns la final, astfel că au fost stabilite și urnele pentru tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului European din 2024.

România va fi în urna a treia valorică pentru tragerea la sorți programată pe 9 octombrie, la Frankfurt. În varianta pesimistă, tricolorii ar putea fi în aceeași grupă cu două dintre forțele lumii. Spania din urna întâi și Franța sau Anglia din cea de-a doua ar însemna o grupă aproape imposibilă pentru națională noastră, însă există și variante mult mai accesibile. Dacă tragerea la sorți ne va fi favorabilă, am putea avea ca principale contracandidate la calificare echipe precum Ungaria sau Israel.

La turneul final din 2024, organizat în Germania, vor participa 24 de echipe. Trei dintre acestea vor fi stabilite în urma unor meciuri de baraj disputate de douăsprezece echipe calificate pe baza rezultatelor din Liga Națiunilor. Naționala României a ratat însă această șansă, după ce a încheiat pe ultimul loc în grupa din Liga Națiunilor.

EURO 2024 - urnele de la tragerea la sorți

  • Urna UNL: Olanda, Croația, Spania, Italia
  • Urna 1: Danemarca, Portugalia, Belgia, Ungaria, Elveția, Polonia
  • Urna 2: Franța, Austria, Cehia, Anglia, Țara Galilor, Israel, Bosnia, Serbia, Scoția, Finlanda
  • Urna 3: Ucraina, Islanda, Norvegia, Slovenia, Irlanda, Albania, Muntenegru, România, Suedia, Armenia
  • Urna 4: Georgia, Grecia, Turcia, Kazahstan, Luxemburg, Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe, Macedonia de Nord
  • Urna 5: Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru, Belarus, Lituania, Gibraltar, Estonia, Letonia, Moldova, Malta
  • Urna 6: Andorra, San Marino, Liechtenstein

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE