Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cummins și BorgWarner, parteneriat pentru a dezvolta motoare cu hidrogen alături de o companie britanică

Firma britanică de consultanță în domeniul ingineriei Ricardo a furnizat prototipul unui motor alimentat cu hidrogen companiilor americane Cummins și BorgWarner, în cadrul proiectului Brunel finanțat parțial de organizația Advanced Propulsion Centre (APC), relatează publicația The Engineer.

Compania multinațională Cummins este specializată în construirea de motoare propulsate cu motorină și combustibil alternativ, precum și în producerea de componente și tehnologii conexe. În schimb, BorgWarner este unul dintre principalii producători de sisteme de injecție și de propulsie pentru mașini cu propulsie convențională, dar și pentru cele electrice.

Obiectivul proiectului este de a sprijini furnizorii de componente pentru motoarele cu combustie internă să folosească mai mult hidrogenul drept alternativă pentru a promova scăderea emisiilor de dioxid de carbon în rândul producătorilor de autoturisme.

Motorul a fost proiectat special pentru a folosi doar hidrogenul, fără a recurge la un alt tip de combustibil ce ar putea genera emisii de dioxid de carbon.

Potrivit sursei citate, compania de consultanță Ricardo și-a folosit experiența în cercetare privind folosirea hidrogenului pentru a furniza un motor cu un singur cilindru care să ofere posibilitatea echipelor de cercetători să evalueze mai multe tipuri de combustibili. De asemenea, motorul este conceput în așa fel încât să-i ajute pe ingineri să analizeze mai multe tipuri de injectoare. Acest lucru ar putea duce la creșterea eficienței combustibilului și la producerea unor sisteme de propulsie care să nu genereze emisii poluante.

Matt Beasley, președintele departamentului de mobilitate din cadrul companiei Ricardo, a declarat că proiectul a fost realizat datorită colaborării dintre cele trei firme.

"Experții noștri în inginerie consiliază clienții din mai multe domenii, din sectorul auto și industrial, precum și din sectorul aerospațial, în ceea ce privește hidrogenul. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să sprijinim progresele în aplicarea acestei tehnologii”, a precizat Beasley, conform sursei citate.

"Motorul de cercetare livrat de Ricardo va permite consorțiului BRUNEL să ducp dezvoltarea tehnologiei de combustie pe bază de hidrogenul la următorul nivel (...)

Proiectul reprezintă o oportunitate fantastică pentru companiile partenere de a-și valorifica cunoștințele existente pentru a face față provocărilor legate de transportul cu zero emisii de dioxid de carbon aici, în Regatul Unit”, a explicat Matt Shillito, reprezentant al organizației APC.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE