Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie 2022

Publicat de: Oana Stoica

Vești bune pentru începutul lunii decembrie. Vremea va fi în general mai caldă în minivacanța de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Temperaturile vor ajunge la 13-14 grade în partea de sud-est a ţării şi la 11-12 grade în Capitală. Pentru această perioadă a anului înseamnă o vreme ușor mai caldă față de temperaturile normale. La nivel local există șanse de precipitații.

Vremea în țară

În Banat meteorologii anunță temperaturi cuprinse între 8-10 grade, în perioada 24-30 noiembrie. De 1 decembrie, temperaturile scad ușor și se ajunge la o maxima de 6 grade.

Temperaturile vor fi între 8-9 grade la final de noiembrie, în Crișana. În prima zi a lunii decembrie maximele nu vor depăți 4-5 grade, iar șansele de ploaie cresc.

Cei care aleg Transilvania pentru minivacanță vor avea parte de o vreme mohorâtă și rece, cu temperature de 3-4 grade.

În Maramureș vremea va fi schimbătoare. Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații, cu maxime termice între 4-8 grade.

Valorile termice în Muntenia, la final de lună noiembrie, vor fi cuprinse între 7-8 grade. La început de decembrie nu vor fi maim ult de 4-5 grade.

Temperaturile maxime în Oltenia vor fi de 6-8 grade în perioada minivacanței. Șansele de precipitații vor crește de la începutul lunii viitoare.

Cei care aleg să petreacă zilele libere la munte vor avea parte de vreme rece, cu valori termice diurne de 0 grade. Noaptea, minimele vor fi negative: între -4 și -5 grade. Meteorologii nu au anunțat, pentru un moment, dacă va ninge sau nu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE