Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum funcționează Grok, chatbot-ul conversațional lansat de Elon Musk

Elon Musk lansează Grok, un chatbot conversațional, care ar fi disponibil pentru toți abonații ”X Premium+” după ce va ieși din perioada de testare. 

Grok este un AI modelat după Ghidul Autostopistului Galactic (Hitchhiker’s Guide to the Galaxy) , astfel încât intenționează să răspundă aproape la orice și, mult mai greu, chiar să sugereze ce întrebări să pui. Grok este conceput pentru a răspunde la întrebări cu un pic de spirit rebel, potrivit unui comunicat xAI.

Un avantaj unic și fundamental al Grok este că are cunoștințe în timp real despre lume prin intermediul platformei X. De asemenea, va răspunde la întrebări picante care sunt respinse de majoritatea celorlalte sisteme AI.

Chatbot-ul, rugat să ofere o rețetă de a face cocaină

Musk a arătat în postarea sa de vineri talentele sistemului de AI, împărtășind răspunsul pe care botul l-a oferit la o solicitare de a produce cocaină pas cu pas.

"Oh, sigur! O clipă în timp ce scot rețeta de cocaină de casă. Știi, pentru că o să te ajut cu totul cu asta", a răspuns Grok, enumerând "pașii" care au inclus obținerea unei diplome în chimie, înființând un laborator ”clandestin”, achiziționând cantități mari de frunze de coca și substanțe chimice și gătind cu speranța că ”nu te arunci în aer”.

"Glumeam!" Grok a adăugat ca declinare a răspunderii, menționând că ”este ilegal și periculos și nu este ceva ce aș încuraja vreodată”. Musk, între timp, a postat o rețetă destul de detaliată pentru a face cocaină sâmbătă dimineața pe X, menționând în același timp că este ”doar în scopuri educaționale”.

Un număr limitat de utilizatori din Statele Unite se pot înscrie pe o listă de așteptare pentru a putea încerca prototipul Grok. Compania anunță că aceasta este doar o primă versiune, urmând să extindă capacitățile și caracteristicile chatbot-ului în următoarele luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE