Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum face Klaus Iohannis economie la energie. „Nu am niciodată o temperatură exagerat de mare în casă”

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că a evitat risipa „dintotdeauna”, iar, în opinia sa, îndemnurile pentru a economisi energia nu reprezintă „absolut nimic nou”.

Șeful statului a fost întrebat dacă face economii în locuință, în condițiile în care criza energetică este unul dintre principalele subiecte dezbătute la Consiliul European.

„În ceea ce mă privește personal, dintotdeauna am evitat risipa. Pentru mine nu este absolut nimic nou și asta are toate aspectele cunoscute. Nu am niciodată o temperatură exagerat de mare în casă, nici temperatura apei calde nu este foarte mare. Electricitatea se folosește chiar atunci când trebuie și nu ca să iluminăm grădina â.

Sunt multe chestiuni mici, dar care însumate se văd și la bani. Plătești ceva mai puțin”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României a recunoscut că „oamenii sunt pe bună dreptate îngrijorați” din cauza creșterii prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

„Lumea așteaptă răspunsuri clare, care vin să le explice oamenilor cum vom trece iarna, ce vom face la primăvară, ce vom face în iarna viitoare și cred că și coaliția și Guvernul vor veni cu răspunsuri la aceste întrebări”, a mai precizat Iohannis.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului „mecanisme care fac energia nu doar disponibilă, ci și accesibilă”, în condițiile în care „așa cum funcționează acum piața este destul de complicat și de scump pentru buget”. De asemenea, șeful statului a afirmat că „trebuie să găsim mecanisme pentru a supraviețui acestei faze dramatice a crizei energiei și în paralel să dezvoltăm resurse noi pentru a reveni la normalitate”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE