Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum au reacționat americanii la vestea că Donald Trump a fost pus sub acuzare

Publicat de: Euronews

Cetățenii din Statele Unite au reacționat diferit la vestea că Donald Trump a fost inculpat penal de Curtea de Justiție din Manhattan. Unii spun că, dacă fostul președinte a făcut ceva greșit, trebuie să suporte consecințele. Alții afirmă că ancheta este motivată politic.

Susținătorii au ieșit în stradă

În Florida, unde Trump locuiește în prezent, susținătorii săi au ieșit în stradă după aflarea veștii. Aceștia au agitat steaguri pro-Trump.

"E aceeași poveste ca toate celelalte. A fost acuzat pe nedrept în ultimii șase ani. Este îngrozitor. Ne divizează țara. I s-au furat alegerile în 2020. Cred cu tărie asta. Trebuie lămurită situația alegerilor din 2020. Și asta este ceea ce se va întâmpla aici", spune un susținător al fostului președinte.

"Era doar o chestiune de timp"

Pe de altă parte, locuitorii din New York au afișat un banner în fața clădirii Trump Tower, cu mesajul Trump minte cu fiecare ocazie. O parte din aceștia spun că acuzațiile împotriva fostului președinte american sunt corecte și de mult așteptate.

"Mă simt oarecum liniștită. Sper că acesta este începutul a ceva care va doborî o persoană foarte, foarte rea care se crede invincibilă. Sper că nu este așa", spune o femeie.

"Era doar o chestiune de timp. Nu poți minți atât de mult. La un moment dat, adevărul te va prinde din urmă", spune un american.

Fie că locuiesc în Las Vegas sau San Francisco, americanii privesc diferit decizia Curții. Susținătorii lui Trump își mențin optimismul, în ciuda acuzațiilor, pe care le consideră o răzbunare a democraților.

"Mă cam așteptam la asta, pentru că am văzut la știri, știam că probabil se va întâmpla. Cred că, de fapt, îi oferă un avantaj în alegerile din 2024", este de părere un cetățean.

"Cred că e o prostie. Nu va duce nicăieri și se va întoarce împotriva democraților", consideră alt cetățean.

În schimb, americanii care se declară împotriva fostului președinte s-au bucurat după anunțul magistraților din Manhattan .

"Nu este o vânătoare de vrăjitoare. Dacă ai făcut ceva greșit ar trebui să fii la tratat ca toți ceilalți și să suporți consecințele. Cred că primi probabil o sentință foarte ușoară, dar... așa stau lucrurile. Asta se întâmplă de obicei când cineva este influent sau are mulți bani. Dar da, în general, vești bune astăzi. Tocmai am primit niște vești bune", spune un american.

Procurorii au declarat că și-ar dori ca Trump să se predea la începutul săptămânii viitoare. Totuși, aceștia nu au precizat dacă intenționează să ceară pedeapsa cu închisoarea, în cazul unei condamnări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE