Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Culoarea anului 2024 este "Peach Fuzz", un simbol al compasiunii şi conexiunii umane

Dacă ar exista o culoare care să definească anul 2024, ce nuanță ar putea fi? La această întrebare au răspunsul experții de la Pantone Color Institute care au descoperit care va fi culoarea care ne va urmări tot anul care vine: Peach Fuzz, o nunață care simbolizează compasiunea și conexiunea umană.

În lumea cromatică a Pantone, Peach Fuzz nu este doar o simplă nunață expusă pe un paletar, este întruchiparea atingerii catifelate a unei piersici sau a unei rochii delicate de mătase, toate reunite într-o combinație gingașă de roz și portocaliu.

Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute, vede în Peach Fuzz mai mult decât o culoare. Ea percepe această nuanță ca pe o reprezentare a nevoilor și dorințelor umane fundamentale, care devin tot mai evidente în mijlocul vremurilor dificile.

Într-un interviu acordat revistei Time, Eiseman a subliniat legătura dintre Peach Fuzz și starea actuală a lumii.

"Pe măsură ce intrăm în 2024, unele dintre lucrurile care au devenit deosebit de evidente pentru noi sunt conceptul stilului de viață care capătă un nou sens. Trăim în această perioadă grea tulburări în multe aspecte ale vieții noastre și, ca urmare, nevoia noastră de îngrijire, empatie și compasiune continuă să devină mai puternică pe măsură ce ne imaginăm un viitor mai pașnic.", a declarat Eiseman.

Conexiunea cu umanitatea prin culoare

Eiseman subliniază că nuanţa delicată cheamă privitorii la experienţa umană, punând accentul pe importanţa sănătăţii şi a bunăstării pentru minte, trup şi suflet. De la culorile calde ale unui răsărit sau apus de soare până la confortul unei pături pufoase, culoarea afirmă momentele de linişte interioară cu nevoia profundă de comunitate şi conexiune.

"Ni s-a reamintit că o parte vitală a unei vieţi bune şi a unei vieţi pline este să ai sănătatea, rezistenţa şi puterea de a te bucura de ea", a declarat Eiseman. "Într-o lume care adesea pune accentul pe productivitate şi pe realizări externe, este important să recunoaştem nevoia de a ne promova sinele interior şi de a găsi momente de răgaz, creativitate şi conexiune umană".

Laurie Pressman, vicepreşedinte al Pantone Color Institute, a precizat că selecţia de culori din acest an este deosebit de semnificativă, având în vedere că este cea de-a 25-a aniversare a programului Pantone Color of the Year. Pentru Pressman, selecţia unei culori care este sinonimă cu conexiunea umană este simbolică nu numai pentru acest an, ci şi pentru obiectivul general al programului în sine.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE