Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Criza de securitate din Noua Caledonie continuă. Peste 100 de turiști au fost evacuați

Aproximativ o sută de turişti au fost evacuaţi din Noua Caledonie, un arhipelag francez din Pacific scufundat de o săptămână într-o criză politică şi de securitate, a anunţat miercuri reprezentantul Franţei la faţa locului, notează AFP.

Australia şi Noua Zeelandă au început cu o zi înainte, marţi, să efectueze primele zboruri de evacuare a cetăţenilor lor care s-au văzut blocaţi pe insulă când, săptămâna trecută, au izbucnit revolte violente soldate cu moartea a şase persoane, printre care doi jandarmi.

"Peste o sută de turişti s-au întors deja în teritoriile lor datorită zborurilor închiriate de autorităţile lor", a declarat miercuri Înaltul Comisar al Republicii, Louis Le Franc, într-un comunicat.

"Aceste operaţiuni vor continua până la redeschiderea aeroportului internaţional La Tontouta", închis cel puţin până sâmbătă, a scris el în comunicatul său.

Pe de altă parte, noaptea de marţi spre miercuri "a fost mai calmă decât cea anterioară, în ciuda a două incendii în zona Nouméa", a scris Înaltul Comisar.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, este aşteptat joi în Noua Caledonie, unde intenţionează să instaleze o "misiune" ale cărei contururi sunt încă neclare, potrivit AFP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE