Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Creșteri salariale și alte beneficii, pentru angajații din industria auto a Italiei. Companiile acordă majorări pentru acoperirea inflației

Angajații din industria auto din Italia au obținut o mărire salarială care va compensa inflația, anunță sindicatele. Majorarea este de cel puțin 11 procente și va fi acordată în două etape, ultima la începutul anului viitor.

La aceste creșteri salariale se adaugă un bonus de 400 de euro și alte beneficii, cum ar fi bonurile de combustibil sau rambursările de asistență medicală de până la 200 de euro.

Angajații Ferrari vor primi și un bonus de competitivitate de până la 13.500 de euro pentru rezultatele din 2022. Aceste acorduri reînnoiesc contractul colectiv al sectorului pentru următorii patru ani.

Inflația în Italia, calculată conform standardelor Uniunii Europene, a fost de aproape nouă procente anul trecut.

Pierderi de peste 41 de miliarde de euro în Italia din economiile rezidenților țării, din cauza inflației

Inflația ridicată în Italia(9% în 2022) și creșterea prețurilor la energie au condus la o pierdere de 41,5 miliarde EUR din economiile rezidenților țării, conform datelor făcute publice sâmbătă de asociația antreprenorilor italieni Confesercenti.

Asociația a menționat că 45,8% din venitul lunar este cheltuit în prezent pe facturile la utilități, față de 35% în 2019. Situația este resimțită cel mai acut în familiile cu niveluri de venituri medii și scăzute. Pentru peste 10 milioane de italieni, facturile la utilități reprezintă jumătate din venitul lunar. 

Starea generală a economiei italiene este „mai bună decât se prevedea”, potrivit monitorizării lunare a centrului de cercetare al asociației de afaceri italiene Confindustria. Cu toate acestea, pe fondul inflației, se constată o reducere a puterii de cumpărare a populației. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE