Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Creșterea pensiilor, dispută între PSD și PNL. Ciolacu: „Să se oprească din această mascaradă” | Ciucă: „E nevoie de o soluție responsabilă”

Deși sunt parteneri în coaliția de guvernare, PNL și PSD au intrat într-o dispută publică pe tema creșterii pensiilor. Liderul social-democrat Marcel Ciolacu le cere liberalilor să aibă decența să oprească mascarada. În schimb, premierul Nicolae Ciucă atrage atenția că nimeni nu va avea de câștigat dintr-o dispută politică.

Ciolacu le-a recomandat colegilor din coaliția de guvernare „să aibă decenţă” şi să nu dea indicaţii PSD referitor la pensii și la veniturile românilor. Președintele Camerei Deputaților este de părere că pensiile mici ar trebui să crească cu cel puțin 15%.

„Pensiile mici trebuie să crească în România cu peste 15% fiindcă altfel acești oameni nu vor putea depăși perioada următoare. Rostul nostru ca social-democrați este în primul rând să avem grijă de acești oameni, cum în ultimii 32 de ani. Ei nu au avut grijă și rog frumos, pentru ultima oară, să aibă decența și să se oprească din această mascaradă pe care o fac în acest moment, pentru că eu și colegii mei nu vom accepta acest lucru”, a afirmat Marcel Ciolacu, vineri, la conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Caraş-Severin.

Nicolae Ciucă, despre creșterea pensiilor în 2023. „Nu cred că este un subiect pe care să ne angajăm într-o dispută politică”

PNL vrea o majorare de 15% pentru toate pensiile, în timp ce social-democrații vor o creștere diferențiată, cu un ajutor suplimentar pentru cei cu pensii mici.

„Creșterile de pensii despre care am vorbit și facem vorbire în continuare intră în acea anvelopă asigurată printr-un procent de 15%. Știu că sunt discuții legate de modalitatea în care se va aplica, dar vreau să fac o precizare cât se poate de clară: nu cred că este un subiect pe care să ne angajăm într-o dispută politică. Aici este nevoie de o soluție, o soluție responsabilă.

Nu cred că va câștiga din această dispută, acest joc al declarațiilor nici PNL și nici PSD”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE