Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cresc tarifele pentru locurile de parcare de reședință. Cât va costa un loc în București, în 2024

Noul an vine cu multe creșteri de prețuri. Cei care dețin mașină și își doresc și un loc de parcare de reședință vor plăti mai mult. De la 1 ianuarie, prețurile pentru închirierea unui loc de parcare cresc cu aproape 13%.

Parcările de reședință costă mai mult în 2024

Vorbim despre o creștere cu sume cuprinse între 70 și 40 de lei. Așadar, cei care locuiesc în zona A a Bucureștiului vor plăti 683 de lei.

Pentru locuitorii din zona B, tariful crește cu aproximativ 70 de lei, pentru cei care sunt în zona C a orașului va fi o creștere de 55 de lei, iar pentru locuitorii din zona D, tariful crește cu 41 de lei.

Procedura de reînnoire a contractelor de închiriere a unui loc de parcare de reședință se va desfășura în perioada 15 ianuarie - 31 martie 2024.

Trebuie reținut că toate aceste cereri se fac exclusiv online, iar pentru cei care nu posedă abilități digitale, personalul primăriilor de sector va asigura suportul tehnic necesar.

În provincie, tarifele sunt mult mai mici. De exemplu, pentru un abonament anual, un clujean va plăti 97 lei, în loc de 85 de lei cât este tariful în prezent. În Craiova, prețul va crește de la 71 la 81 de lei pe an. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE