Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cozi uriașe în Constanța. Oamenii stau la rând pentru a depune actele pe baza cărora vor primi banii pentru găzduirea refugiaților

Zeci de proprietari din Constanța stau la coadă pentru a depune actele pe baza cărora vor primi banii pentru găzduirea refugiaților din Ucraina. Stau cu orele încă de dimineață, în frig.

Sunt oameni care așteaptă de la cinci, șase dimineata, în frig și sunt supărați că această procedură nu se poate face online. Este vorba despre o declarație pe propria răspundere, care trebuie semnată în fața funcționarului și de aceea este mai complicată procedura online.

Luna trecută, 6.000 de refugiați ucraineni au fost raportați în municipiul Constanța

70 de lei este suma care este alocată în fiecare zi, 50 de lei revin proprietarilor, 20 de lei revin refugiaților ucraineni, pentru mâncare și alte cheltuieli. Cei de la Direcția pentru Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au spus că dacă se depun actele în aceste zile, proprietarii vor intra în posesia banilor în cursul acestei luni. Dacă actele se depun în zilele următoare, spre jumătatea lunii, banii vor intra în cont abia luna viitoare și, având în vedere faptul că proprietarii nu au intrat în posesia fondurilor luna trecută vor să intre în posesia acestor bani până de Crăciun.

Luna trecută, 6.000 de refugiați ucraineni au fost raportați în municipiul Constanța. Peste 1.000 de proprietari au depus acte. Este vorba despre oameni care stau în apartamente din municipiul Constanța și din stațiunea Mamaia. Sunt proprietari care au luat în chirie doi, trei, patru sau poate chiar cinci cetățeni ucraineni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE