Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cozi la benzinăriile din Franța, pe fondul crizei carburanților

Publicat de: Euronews

În Franța au devenit obișnuite imaginile cu șoferi care stau la coadă pentru a umple rezervoarele mașinilor. La fel de comune sunt și știrile despre stațiile de carburanți închise temporar pentru că nu mai au ce vinde. Guvernul susține că de vină ar fi mișcările de protest care paralizează activitatea rafinăriilor.

Numeroase stații au fost închise

Executivul francez anunță că una din șase benzinării se confruntă cu lipsuri temporare, neavând în stoc cel puțin un tip de combustibil. De multe ori, situația e și mai rea pentru că lipsesc mai multe tipuri de carburant. Acest lucru e valabil însă numai în stațiile care nu au fost închise.

Clemence Dolle șofer în căutare de carburant: „Am fost la trei benzinării; toate erau închise. Așa că mi-am spus că trebuie să fac plinul înainte de a ajunge la rezervă. Cred că multă lume face același lucru, ceea ce duce la formarea de cozi.”

În acest fel, viața șoferilor din Franța nu este deloc ușoară. De multe ori, consumă și ultimii litri de combustibil căutând o stație care să vândă ceva. Guvernul susține că este o situație temporară pentru că rafinăriile sunt blocate de greve.

Raphael Stepanovic, șofer rămas fără carburant: „Cred că este o problemă de aprovizionare mai ales în cazul motorinei, și cred că este legată de rafinăriile care nu mai sunt aprovizionate. Ne pierdem timpul, toate benzinăriile din Cergy (suburbie a Parisului) nu aveau benzină, așa că acum o să-mi încerc norocul aici.”

Autoritățile îi îndeamnă pe șoferi să nu intre în panică pentru că firmele din domeniu au început să importe carburanți pentru a rezolva problema. Cozi la benzinării au fost recent și în România, dar de teama scumpirii peste noapte a carburanților.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE