Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coreea de Nord a lansat peste 60 de obuze de artilerie în apropierea insulei sud-coreene Yeonpyeong

Publicat de: Euronews

Coreea de Nord a tras sâmbătă peste 60 de obuze de artilerie în apropiere de insula sud-coreeană Yeonpyeong, a anunţat armata sud-coreeană, la o zi după ce Phenianul a lansat tiruri de artilerie care au declanşat un răspuns al Seulului cu exerciţii cu muniţie reală în regiune, relatează AFP.

"Forţele nord-coreene au tras peste 60 de obuze" în apropierea insulei Yeonpyeong, "între orele 16:00 şi 17:00" (07:00 şi 08:00 GMT), a anunţat Statul major al armatei sud-coreene, care a avertizat Phenianul împotriva continuării acestor tiruri.

Vineri, Coreea de Nord a tras peste 200 de obuze în Marea Galbenă, lângă insulele sud-coreene Yeonpyeong şi Baengnyeong.

Cum justifică Phenianul tirurile de artilerie

Coreea de Nord a afirmat că tirurile de artilerie în apropierea celor două insule au constituit "un răspuns natural şi o contra-măsură" la exerciţiile militare desfăşurate de Seul, potrivit agenţiei oficiale KCNA.

Insula Yeonpyeong, cu aproximativ 2.000 de locuitori, este situată la 115 km vest de Seul şi la circa zece kilometri sud de coasta nord-coreeană.

Situată tot în apropierea Coreei de Nord, Baengnyeong, cu 4.900 de locuitori, se află la 210 km de capitala sud-coreeană.

Locuitorilor acestor două insule frontaliere sud-coreene, situate în Marea Galbenă, li s-a cerut vineri să evacueze, potrivit unor responsabili locali. Autorităţile insulei Yeonpyeong au declarat că ordinul de evacuare a fost emis cu titlul de "măsură preventivă".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE