Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Controale pe traseele migranților. 6.200 de persoane au încercat să treacă ilegal

Polițiștii au verificat mașinile de marfă care au intrat în țară și care puteau transporta ilegal migranți, droguri sau țigări de contrabandă. Acțiunea a avut loc, simultan, pe drumurile folosite de transportatori, dar și în portul Constanța.

Fugarii, ascunși în compartimente secrete

Polițiștii au așteptat mașinile de marfă în localitatea Daia din Giurgiu, pe drumul care duce spre București. Ei au căutat fugari ascunși în compartimente secrete, dar au verificat și dacă șoferii transportă droguri, țigări sau produse de contrabandă. 

Cățelușa Sonia are 8 ani și s-a specializat în depistarea substanțelor interzise din bagajele care ajung pe Aeroportul Otopeni. Dar îi ajută pe polițiști și în alte misiuni. Acțiunea de azi a avut loc în mai multe puncte de intrare în țară.

„Astfel de acțiuni se desfășoară simultan și în Constanța, în port, pe Autostrada 2, la Fetești, la Calafat și în Timișoara,” a explicat Cms. Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt Poliția Capitalei 

„În prima jumătate a anului în curs au fost depistate aproximativ 6.200 de persoane care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, aproximativ 4.000 dintre acestea au fost depistate pe sensul de intrare în țară,” a declarat Insp. Princ. Roxana Pozazu, purtător de cuvânt Poliția de Frontieră.

Cei mai mulți dintre migranți au fost depistați ascunși în mașini de mare tonaj, unii chiar pe osia semiremorcii. Săptămâna trecută, polițiștii Gărzii de Coastă au descoperit în largul Mării Negre, în apropiere de Vama Veche, o ambarcațiune în care erau 80 de adulți și copii. Acești au fost escortați în Portul Constanța și se află în grija autorităților.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE