Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Consiliul de Securitate al ONU se reunește la cererea Rusiei, în urma presupusului sabotaj asupra gazoductelor Nord Stream 1 şi 2

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite se reunește vineri, la cererea Rusiei, în urma presupusului sabotaj asupra gazoductelor Nord Stream 1 şi 2. Anunțul a venit din partea diplomației din Suedia.

Danemarca și Suedia trebuie să prezinte membrilor Consiliului de Securitate informaţii despre scurgerile de gaze care au avut loc în zonele lor economice exclusive.

Uniunea Europeană și Statele Unite vorbesc despre sabotaj în legătură cu scurgerile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, dar anchetele sunt abia la început. În timp ce unele suspiciuni se îndreaptă către Rusia, purtătorul de cuvânt al Kremlinului respinge ideea că Rusia ar putea fi în spatele avarierii gazoductelor.

Cele trei scurgeri au fost semnalate luni

Rusia a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pe tema scurgerilor de gaze detectate din gazoductele Nord Stream 1 şi 2. Anunțul vine la scurt timp după ce Rusia a spus că Statele Unite se află în spatele „sabotajului”.

Cele trei scurgeri au fost semnalate luni, două în zona economică exclusivă a Danemarcei şi una în cea a Suediei. Guvernul danez a atenţionat că investigarea cauzelor ar putea dura mai multe săptămâni.

Livrările de gaze ruseşti către Europa prin conducta Nord Stream 1 au fost suspendate de Moscova luna aceasta sub pretextul unor probleme tehnice.

Conducta Nord Stream 2 nu a funcţionat niciodată, din cauza sancțiunilor impuse Rusiei după invadarea Ucrainei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE