Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Conflict deschis după demiterea liderului PNL Timiș, Alin Nica: "Mai bine îmi tai o mână decât să semnez o candidatură a lui Simonis"

Este război pe față în PNL, din cauza târgului încheiat de conducerea partidului cu PSD, pentru alegerile locale. Liderul organizației PNL Timiș, Alin Nica, a fost demis din funcție, la cererea secretarului general PNL, Lucian Bode, într-o ședință furtunoasă a Biroului Politic Național.

Aceasta a fost ultima ocazie în care opozanții candidaturilor comune cu PSD au avut speranțe să întoarcă decizia politică deja luată la Consiliul Național, în weekend.

Șeful PNL Timiș, Alin Nica, a fost demis

Marius Vulpe, jurnalist Euronews: "Conducerea PNL și-a făcut un calcul pragmatic și a decis sacrificarea actualului șef de consiliu județean și lider al organizației PNL Timiș, Alin Nica, pentru a reuși să obțină, cu ajutorul celor de la PSD, primăria Timișoarei. O funcție simbolică, care ar putea să fie folosită mai târziu în strategia de campanie prezidențială.

Până atunci, la ședința Biroului Politic Național, Alin Nica a venit cu o serie de acuzații la adresa conducerii centrale. L-a acuzat pe liderul Nicolae Ciucă de lipsă de experiență politică și pe întreaga conducere centrală a PNL, de târg cu PSD. Potrivit surselor noastre, Nica a susținut că PNL a cedat șantajului PSD la nivelul Timiș și i-a făcut pe aceștia responsabili pentru destructurarea organizației liberale din respectivul județ.

În schimb, Lucian Bode și Florin Roman i-au reproșat acestuia relația defectuoasă cu proriii primari. O bună parte din primarii liberali a plecat la PSD și Lucian Bode a propus BPN-ului demiterea lui Nica din funcția de președinte al organizației. S-a luat această decizie foarte rapid, cu 60 de voturi pentru, doar 4 voturi împotrivă și 3 abțineri.

Alin Nica consideră că, în momentul de față, este ca și exclus din partid, iar asta îi oferă posibilitatea de a alege calea de urmat: fie candidat independent la CJ Timiș, fie pe lista Alianței Dreapta Unită.

Nu e însă singura zonă care a iscat certuri în PNL și în relația cu PSD. Urmează noi negocieri la Satu Mare, acolo unde liderul PNL, Adrian Cozma, dorește să fie el candidatul la Consiliul Județean și discuții legate de eventuale candidaturi la Mureș, acolo unde liberalii ar dori să susțină, împreună cu PSD, candidați independenți, dar Marcel Ciolacu ar dori mai degrabă să nu intre în acest joc, pentru a nu deranja popriile întelegeri cu UDMR."

Alin Nica: "Mai bine îmi tai o mână decât să semnez o candidatură a lui Simonis"

Alin Nica: "Încec să conving colegii că această propunere din partea coaliției este una greșită pentru PNL în Timiș și este un afront pentru timișoreni și pentru timișeni să nu aibă oportunitatea de a vota deschis un candidat pe care ei și-l doresc.

Vreau să mă lupt până la capăt pentru PNL, sunt liberal și voi fi liberal în continuare. Mai bine îmi tai o mână decât să semnez, ca președinte al filialei Timiș, o candidatură a domnului Simonis. Adică am 20 de ani în acest partid și pe vremea USL am candidat tot din partea PNL, nu am acceptat nici atunci un astfel de compromis, deși condițiile erau cu totul altele. Nu o să o fac nici acum."

Întrebat dacă printre opţiuni se numără şi candidatura din partea Alianţei Dreapta Unită, Alin Nica a răspuns: "Evident că da".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE