Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Concert de Crăciun în subteran la Kiev. Teatrul de Operă din Kiev a interpretat cele mai cunoscute cântece de sărbători

Teatrul de Operă din Kiev a susținut un concert de Crăciun pe o scenă amenajată într-un adăpost subteran. Artiștii au cântat versiuni în limba ucraineană ale celor mai cunoscute cântece de sărbători internaționale, în ziua în care războiul din Ucraina marchează 10 luni.

Una dintre spectatoare, care a participat la concert împreună cu fiica și părinții ei, a fost încântată de spectacol. Cântecele i-au adus puțină bucurie în perioada sărbătorilor, având în vedere că luptele continuă.

Evghenia Molchanova, locuitoare din Kiev: „În ciuda războiului, ne dorim niște sărbători, niște fericire, să fim fericiți. Viața continuă, așa că avem nevoie și de emoții pozitive. Și acum, ceea ce este bine aici este că acest concert este la adăpost, la etajul -1”.

Concertul a avut loc într-un adăpost subteran

Concertul a avut loc în subteran din motive de siguranță. Teatrul a renunțat la operele lui Ceaikovski pentru spectacolul de Crăciun și le-a înlocuit cu partiturile compozitorului italian Giacomo Puccini.

Petro Kachanov, director al Teatrului de Opera din Kiev: „Noi organizăm acest concert pentru publicul nostru care ar trebui să își amintească faptul că, în cele din urmă, Crăciunul va veni oricum, la fel ca și victoria noastră”.

Mulți dintre artiști provin din zone puternic afectate de război, dar acest lucru a stimulat, de asemenea, crearea de muzică, literatură și piese de teatru ucrainene noi, pe măsură ce țara încearcă să rupă legăturile cu Rusia.

Evghen Bihasnîi, interpret și compozitor din Herson: „Este domeniul culturii noastre și facem tot ce putem pentru a crea o nouă cultură ucraineană și pentru a o răspândi în lume”.

Mulți ucraineni își reorientează tradițiile pentru a se rupe de biserica ortodoxă rusă, în urma invaziei din 24 februarie. Teatrul de Operă din Kiev obișnuia să organizeze concerte de Crăciun în jurul datei de 7 ianuarie, dar anul acesta a schimbat această dată pentru 24 și 25 decembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE