Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Comisia Europeană cere companiilor aeriene să convină asupra dimensiunilor standard ale bagajelor

Comisia Europeană a cerut companiilor aeriene să standardizeze dimensiunile bagajelor pentru a simplifica lucrurile pentru călători.

Lipsa unor măsuri comune generează adesea confuzie în rândul clienților companiilor aeriene și duce la costuri suplimentare ascunse.

Mulți oameni consideră că este dificil să înțeleagă ce dimensiuni ale bagajelor sunt permise gratuit la bord, ceea ce a determinat Comisia să adreseze miercuri această solicitare companiilor aeriene.

Parlamentul European a solicitat standardizarea normelor privind bagajele de mână

La începutul acestui an, Parlamentul European a solicitat standardizarea normelor privind bagajele de mână ale companiilor aeriene. Însă, în loc să propună măsuri, Comisia a declarat că preferă să lase industria să stabilească ea însăși regulile.

"Aceste informații ar trebui să fie furnizate călătorilor încă de la început, pentru a ști exact atunci când cumpără un bilet ce cumpără de fapt și ce fel de bagaje puteți aduce fie la bord, fie în cală. Acestea fiind spuse, ne rezervăm dreptul ca, dacă nu se întâmplă nimic într-un interval de timp rezonabil, să intervenim." a declarat Adina Vălean, comisarul european pentru transport, în fața jurnaliștilor la Bruxelles.

În același timp, Comisia a propus și o serie de măsuri pentru consolidarea legislației privind drepturile pasagerilor, cu un accent special pe rambursarea călătoriilor întârziate sau anulate, după ce a descoperit lacune atunci când vine vorba de călătoriile intermodale.

Una dintre modalitățile prin care Comisia încearcă să rezolve această problemă este prin intermediul unui formular standard de rambursare și despăgubire la nivelul UE.

De asemenea, Comisia va încerca să îi ajute pe pasageri să își cunoască mai bine drepturile, în special în cazul în care călătoresc cu diferite mijloace de transport sau au rezervat călătoria printr-un intermediar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE