Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cod galben de vreme severă în nouă județe din țară. Ce zone sunt vizate de furtuni, vânt și grindină

ANM a emis o atenționare de cod galben de instabilitate atmosferică și vânt puternic, valabilă pentru nouă judeţe din România.

Codul galben emis de meteorologi este valabil joi, 27 iulie 2023, de la ora 10:00 și până diseară la ora 21:00. În tot acest interval de timp vor fi intensificări ale vântului și instabilitate temporar accentuată.

Zonele vizate sunt: sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, unde vântul o să bată în rafale în general de 55...65 km/h. În Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (local rafale de 50...70 km/h) și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat 30...40 l/mp, potrivit ANM.

Județele afectate de codul galben: Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța, conform hărții de mai jos.

Potrivit unei note ANM, intensificări ale vântului vor fi local și temporar și în restul țării, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură rafalele vor depăși 70...80 km/h.

În București, până joi seara, vremea se va răci semnificativ și vor fi cel mult 25 de grade Celsius.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE