Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Furtună puternică în București și împrejurimi. Copaci căzuți și mai multe tramvaie blocate

Dimineața de vineri este sub cod galben în Capitală. Meteorologii avertizează că, în prima parte a zilei, vântul va sufla cu 55-60 km/h - pe arii restrânse chiar cu 70 km/h și va cădea grindină. La nivel local aversele vor acumula peste 15 l/mp.

VEZI GALERIA
3 imagini

Pe durata codului galben, ISU București-Ilfov a avut de gestionat un total de 46 de intervenții, dintre care 44 în municipiul București și două în județul Ilfov. Aceste intervenții au inclus îndepărtarea a 44 de copaci căzuți, un stâlp căzut și un element de construcție. În urma fenomenelor meteo, s-au înregistrat avarii la 33 de autoturisme și un acoperiș.

O persoană a fost surprinsă într-un autoturism de un copac căzut. Cu toate acestea, persoana a fost extrasă conștientă și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Avertizarea este valabilă și în județele Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița și Teleorman.

Recomandările ISU în caz de furtună

  • Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
  • Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE