Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cod fiscal 2022 | Patronatele cer amânare. Unele măsuri să fie aplicate etapizat sau amânate

Patronatele care au participat la întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta despre modificările aduse Codului Fiscal cer ca o parte dintre măsurile propuse de Guvern să fie amânate pentru 1 ianuarie sau măcar să fie aplicate etapizat, cum este cazul accizei la alcool. Iar organizatorii de jocuri de noroc propun ca impozitarea cu 40% a câștigurilor să se aplice doar peste un anumit plafon.

Radu Burnete, director al Confederației Patronale Concordia: „De exemplu, acciza la alcool, acea solicitare, să intre în vigoare de la anul, sau dacă nu se poate, măcar să avem o creștere etapizată. În august, poate să crească, de exemplu, baza accizei și indexarea cu inflația poate să se întâmple ma încolo, ar fi o idee pe care am propus-o. Ce se discută sau ce e propus de HORECA, într-adevări, este ca eu să treacă la ceea ce numim noi regimul microintrepinderilor, aici cel puțin din partea Concordia, noi reprezentăm companiile mari, hotelurile mari. Dacă asta este decizia Guvernului, măcar să le ofere prosibilitatea companiilor care doresc să opteze pentru impozitul pe profit, ca să-și poatp deducă aceste investiții să aibă posibilitatea să o facă.”

Popovici, Romanian Bookmakers: „Ceea ce am solicitat noi e să se mute sarcina pe organizatori, să plătească niște taxe de autorizare mai mari și în același timp câștigurile extreme, da, să poată fi impozitate cu 40%. Peste un anumit plafon, de 66.750 lei care este un plafon care are legătură și cu domeniul AML, oblig de raportare peste o anumita valoare.”

Cristian Erbașu, președinte Federația Patronatelor Societăților din Construcții: „Știți că s-a redus pragul de la 30 mii la 10 mii, discuția cu patronatele fusese la 15 mii, în final s-a hotărât la 10 mii, am adus din nou argumente vizavi de un prag mărit de 15 de mii, în special pentru inginerii tineri care au tendința să plece în afara țării, de care avem nevoie pentru investițiile viitoare. Până la urmă construcțiile înseamnă investiții, iar investițiile înseamnă o revitalizare e economiei pe următorii ani.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE