Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Patronatele și sindicatele, întâlnire cu Nicolae Ciucă. Afaceriștii și premierul discută noile modificări aduse Codului Fiscal

Premierul Nicolae Ciucă discută cu reprezentanţii mediului de afaceri noile modificări ale Codului Fiscal. Oamenii de afaceri spun că ar vrea mai multă transparenţă în elaborarea acestor măsuri.

Reprezentanții patronatelor și ai sindicatelor au discutat cu premierul Nicolae Ciucă la Palatul Victoria pe marginea modificărilor aduse Codului Fiscal. Mare parte dintre propuneri au un impact major în special asupra microîntreprinderilor și a domeniului HORECA.

De altfel, Adrian Câciu a precizat că unul din obiectivele modificărilor Codului Fiscal este creşterea deducerilor fiscale şi că va prezenta coaliţiei toate simulările pe toate componentele.

„Practic, ajustarea fiscală pe care o propunem prevede, pe de o parte, protejarea cetățenilor României care au statutul de salariați și au venituri de până la 4.500 de lei și, în acest scop, avem o serie de deduceri și pentru salariații care au întreținere alte persoane, inclusiv copii, dar mai ales pentru salariații tineri de până la 26 de ani.

Avem o serie de ajustări pe partea de capital și pe partea de companii, care fapt nu reprezintă altceva decât eliminarea unor facilități, reconversia sau restructurarea unor facilități acordate în anumite zone, facilități care și-au atins deja elementul de potențial în anii care au trecut, iar în acest moment sunt solicitate a fi eliminate și de către Comisia Europeană și către către PNL, dar chiar și de către foarte mare parte a mediului de afaceri”, a declarat Adrian Câciu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE